Mardröm

Inatt kl 4 vaknade jag och trodde Lovis skull dö. Hon skrek så fruktansvärt högt, gång på gång skrek hon, slängde mig ur sängen och sprang mot trappan, samtidigt som Lovis kom upp för trappan. Satte mig ner o kramade henne och fattade ingenting, hon var helt skakis. Tobbe gick ner för att kolla vad som kunde ha hänt, men hittade ingenting som kunde ha skadat henne.
Katten blev väl rädd av att hon skrek och sprang upp samtidigt som henne (eller för att han var skrämd av samam sak som Lovis?). Tindra låg inne hos oss och sov och kutade lika snabbt som mig för att se vad som var fel.

Lovis lugnade sig ganska snabbt och var inte skadad nånstans. Jag har ingen aning om vad som hände henne eller vad hon såg inatt. Det tog ett tag för Tindra att varva ner efter det och jag kunde inte heller somna utan var tvungen att titta på Lovis hela tiden..

Kan nog ärligt säga att det var bland det värsta jag varit med om. Minns inte senast jag var så rädd, fy.

Katten utsatte mig också för en skräckupplevelse igårkväll. Han får inte gå ut eftersom han inte är kastrerad än och Tobbe hade öppnat fönstret i datorrummet och satt dit ett myggnätr han hittade som inte riktigt passade, men han slog i ett par små spikar för att hålal det på plats. Lät jättebra tyckte jag. Tyckte katten också för visade sig att det var ingen konst för honom att ta sig förbi myggnätet. Utanför det fönstret är taket över terassen, ca 2,5 m över marken på det lägsta stället. Där hoppade han ut (vilket han lyckats med förut när vi haft fönsret öppet pyttelite, därför satte vi myggnät. Då har han alltid majouat och velat in). Det tog en stund sen undrade jag var Janus tagit vägen...vi letade överallt och när vi inte hittade honom lyste vi ut på taken med en ficklampa "Mjaaaaouuu" sa det då...men inte speciellt nära...ropade några gånger och ingen katt. Då sprang jag ut och hittade honom jätteblöt på terassen!! Kattfan!! Han har troligen klättrat ner från taket via päronträdet och sen tyckte han väl att det var otäckt att var ute själv.... Inga mer öppna fönster iaf!


Ägaren till Sabina (Eira) ringde mig förra veckan. Hon undrade om Tindra var rädd för åskan. Det närmligen så att Eira varit ganska påverkad under det jätteåskväder som var här i onsdags. Men varken Tindra eller Norton är rädda för åskan. Vet inte/tror inte att skotträdsla är ärftligt?
Synd iaf om Sabina ska vara skotträdd och rädd för åskan. Kan inte vara lätt att ha en sån hund. Men hoppas deras äldre hund lär henne att det inte är nåt farligt. I övrigt hade allt gått jättebra med henne så det var ju väldigt skönt att höra :)
Hon trodde tydligen att deras katter var Janus, och sprang glatt efter dem.,...väldigt missnöjda katter sprang in under bilen för att gömma sig från odjuret.

Långresa

Idag var vi fram o tillbaka i Värnamo med Texas hos veterinären och då fick alla hundarna följa med. Lovis som då fick dela bur med Tindra sa inte ett ljud! Var tydligen inte läskigt nrä man fick åka med mamma. Tindra å andra sidan, skällde på som vanligt, om inte ännu värre...suck. Hoppas inte hon lär Lovis.

Det gick bra med Texas, äntligen fick han rätt hjälp. Visade sig snabbt att han hade världens öroninfektion, som hon sa att han måste ha haft väldigt länge eftersom det var i tredje stadiet, stavar, i ena örat. Sist vi var på Karlskrona Djurklinik kollade de inte ens i hans öron, alltså de såg ju att de inte såg bra ut, men de kolalde inte närmare utan skrev bara ut betnovat.
Veterinären i Värnamo sa att betnovat var inte alls bra att ge i det här fallet utan kunde mer skada hans öron. Så han ska ha koksaltlösning i öronen nu samt lite andra, bättre saker.

Dessutom såg hon snabbt att han hade jästsvamp i ljumskarna och fram mot magen genom att hon gjorde ett utstryk som hon sen färgade och undersökte. Sist på karlskrona djurklinik vände de inte ens på honom...

Tänk att han äntligen fick kompetent hjälp efter så lång tid! Vi får bara hoppas det hjälper för ho nsa att den öroninfektionen kan bli jättesvår att bli av med när det gått så långt.

Vi ska behandla med alla nya mediciner nu i två veckor sen ska vi tillbaka upp dit igen och då har hon även fått provsvaren på hans öron.

Även hon förstod hans problem med kissande i samband med kortison och sa att det är inte så ovanligt på schäfrar av nån anledning.

Schlagerparty

I lördags var det dags för ännu ett Eurovision och schlagerfantaster som vi är så bjöd vi till fest!
Lovis blev jätteglad när det kom en massa folk och folket blev väldigt glada att se Lovis. Hon var väl gosad länge vilket såklart slutade med att hon slocknade och sov som en stock resten av kvällen. Även Tindra blev trött efter en stund och sov sig igenom schlager-EM. Vi andra som var vakna satt och hejsade på Norge när vi ganska snabbt insåg att det var kört för Sverige. Och det gick ju klockrent för honom, sopade banan!

Så med Lovis och Tindra fortfarande sovandes i köket åkte vi in till schlagerbaren och röjde i två timmar.

Victoria med Lovis


Robert gosar med Lovis


Igårkväll åkte vi in till Pelle och Victoria och spelade kort, då fick Lovis följa med. Victorias kusin Kalle, ca 3 år (?) var där. Lovis har aldrig träffat ett så litet barn förut men det gick jättebra, hon sprang efter honom och trodde att han ville leka med henne. Men i själva verket så var han rädd för henne, tills Victoria förklarade att hon inte var farlig, då gick det bra tat klappa när hon hade somnat :P
Lovis var duktig, kissade inte inne och tuggade inte sönder något. Hon tyckte fortfarande det var lite otäckt att åka bil, men gick bättre än förra gången. Får väl se hur kul hon tycker det är att åka tur o retur till Värnamo imorrn.

Miljöträning

Först vill jag säga: Hej Jennifer, jag såg din kommentar i mitt förra inlägg och det var verkligen SUPERROLIGT att höra att det går så bra. Tror hon uppskattade att få en kompis, är nog värre att flytta hemifrån och bli helt ensam som hund. Hur går det med rumsrenheten? =) Lovis är duktig men det blir ju nån olycka på natten när de är såhär små. Fortsätt gärna håll mig uppdaterad =)

Sen fortsätter jag med att vi var i stan idag med Lovis. Jag hade köpt en par jeans som var för långa som de la upp åt mig som jag skulel hämta idag. Det var väldigt läskigt tat åka bil tyckte hon, pep mycket ju fortare vi körde. I låga hastigheter eller när vi stod stil var hon helt tyst. Precis tvärtemot Tindra, suck :P
Så vi parkerade på torget och gick ner till Kronan med henne. Hon travade på glatt fast inte med lika mycket energi som hemma så det var nog mycket nytt att ta in för henne. Men hon var inte rädd. Tobbe stod utanför med henen medan jag gick in efter mina jeans. Tog väl 5 minuter, på den tiden hann det komma fram tre stycken och tyckte Lovis var jättesöt =)
Sen gick vi vidare en liten sväng innan vi åkte vidare. Givetvis råkade vi välja att åka in till stan med henen just den dag so mstudenterna hade haf tsi nmösspåtagning. Så det var gott om studenter som sprang omrking och sjöng och skrek. Och det tyckte Lovis var lite lustigt men hon blev inte rädd för dem heller.

Nu ligger hon helt däckad i tv-rummet, hon lär nog sova ett bra tag.

Är nog bra att öva på bilresor iaf för vi som bor så långt ut i skogen har ju inte nära nånstans, så det blir nästan alltid långt när hon får följa med då.
På onsdag ska vi till Värmano med Texas och då måste hon ju följa med, så det blir första riktigt långa resan för henne. Hoppas det kommer gå bra, får ta med oss diverse saker till henne. Men åd får hon dela bur med Tindra så det blir säkert lättare för henne.

Anijo och Njorton har flyttat

Usch det har varit tungt idag. Igårkväll önskade jag att det inte skulle bli onsdag, och nu har båda två flyttat.
Dagen började med ett nytt veterinärbesök för Texas. Den här gången till Claes på Karlskrona Djurklinik (han är där 1 gång varannan vecka) som är specialist på sjukdomar hos hund och katt. När jag berättade om Texas problem med alergi samt svårigheter att kissa när han får kortison så sa han att det hade han varit med om förut. Det kändes SÅ skönt, det var en enorm lättnad, har inte lyckats hitta information om det nånstans och inget veterinär jag pratat med hade hört talas om det förrän nu. Under hans tid som veterinär hade han varit med det ca 4 gånger sa han!
 Han trodde dock inte att Texas hade fel på prostatan, men kände på den ändå och det visade sig att vi hade rätt, han HAR fel på prostatan. Nu ska vi dit imorrn och lämna ett urinprov och så har vi fått remiss till Värnamo hos en hudspecialist. Sen blir det att kastrera honom för hans prostataproblem.

Väl hemma med den ändå glada nyheten får man väl säga, så var det dags att ställa in sig på att lämna iväg valparna.
Klockan 15:00 anlände familjen från Kristianstad som skulle hämta Anijo. Fick veta att hon troligen kommer heta Anja men de hade inte riktigt bestämt sig än. Hoppas de säger till när de döpt henne, alltid kul att veta :) De hade längtat mycket efter henne sen de var här sist för en månad sen, och såklart hade ju valparna växt otroligt mycket sen sist.
Vi fyllde i alla papper över fika och jag gick igenom sakerna de skulle få med sig hem. En timme senare ungefär tog de min lilla bäbis med sig och åkte hem.
Jag blev jätteledsen igen och fattade inte hur jag skulle orka lämna iväg Njorton redan en timme senare.
De sa också att jag gärna fick hälsa på Anijo och att de skulle försöka maila lite bilder till mig. Jag är så nyfiken på hur det gick när de kom hem och lät henne träffa deras vuxna samojed Heidi.

Här är en bild på Anijo och hennes nya familj.


Efter att de åkt plockade vi undan lite och tog sen ut Njorton, Lovis och Tindra eftersom att Lovis och Njorton var vakna och lekfulla och det var soligt ute. Texas var redan ute. De sprang runt och lekte en halvtimme ungefär. Kändes konstigt att det bara var två valpar som lekte istället för ett helt gäng som sprang omkring.
En bild på en väldigt glad Njorton som kom springandes


En mycket glad Njorton tuggar på ett löv


Vid 17:30 kom Jörgen och Madeleine för att hämta Njorton. Det var så förväntasfulla och glada och hade med sig en present till mig som skulle bringa god tur. Det var en JÄTTEFIN glasstaty från Nybro glasbruk med två hundvalpar i en korg. Jag blev väldigt glad och den pryder nu vår bokhylla =)
Även vi fyllde i alla papper över fika och pratade mycket om tips och hur det skulle bli när Njorton kommer hem till dem.
De sa att vi hemskt gärna fick komma dit och se hur Njorton bodde så jag sa att jag kunde ta med mig Lovis och komma upp sen så vi kan jämföra hur de utvecklats.

Här är Njorton med sin nya familj.


Jag tänker minsann hälsa på alla mina valpar med jämna mellanrum genom deras liv =) Vill inte tappa kontakten utan vill hemskt gärna veta hur de utvecklas och hur allt går.

När Njorton hade åkt kändes det så jävla tomt så musten gick liksom ur mig och jag blev väldigt ledsen att tre av valparna var borta nu och skulle få nya liv på olika ställen. Sen såg jag att Lovis gick runt i köket och letade efter sina syskon och då blev jag ännu mer ledsen. Jag VET ju att de kommer få det bra så jag är egentligen väldigt glad att jag hittade så bra familjer till alla tre och att det kändes helt rätt. Men jag saknar dem fruktansvärt mycket.
Jag tog med mig Lovis och gick upp på övervåningen medan Tobbe tog in Texas. Tindra följde med upp och sen kom både Texas och Janus och då började Lovis leka med Texas och Janus så då blev jag gladare. Är hemskt kul att se på dem när de leker och hon är så energifull. Jag låg i sängen och busade med henne en stund sen tog jag med henne ut på en liten promenad och så fick hon kvällsmat. Nu ligger hon helt slocknad här på golvet i tv-rummet.

Nu känns det lite jobbigt igen när jag suttit här och fixat med bilderna på dem men det går säkert över om några dagar hoppas jag. Jag vet inte hur man orkar som uppfödare skicka iväg alla valpar. Jag antar att man vänjer sig?

Ja nu har ju den här bloggen egentligen tjänat sitt syfte, jag har skrivit om Tindras parning, dräktighet och om hela valptiden. Men jag har många läsare varje dag och jag har ju min egen älskade lilla Lovis kvar så jag kommer fortsätta blogga om Tindra och om Lovis. Kommer hända mycket i sommar, Lovis och jag ska gå valpkurs och sen ska vi göra utställningspremiär. Det händer alltid något när man har en liten valp, så jag hoppas mina läsare kommer fortsätta följa vad som händer. Kommer även uppdatera med all information jag får om Sabina, Bizon och Anijo. ja nu när de flyttat så kommer jag kalla dem vid vad de heter i sina nya familjer.

Det har varit härligt under valptiden och jag ångrar absolut ingenting! Det gav ju mig Lovis. Och det gav tre andra familjer stor glädje =)

Norton 3 år

Grattis på födelsedagen Vitkinds Unique Norton som är pappa till valparna och fyller 3 år idag!!


Eira är hämtad

Idag flyttade lilla Eira... =ó(
Tror det var vid 11:30 de kom för att hämta henne, vi gick igenom alla saker de skulle få med sig och alla papper samtidigt som vi fikade på rabarberpaj.
Jag gjorde en skiva med bilder på Eira från att hon var 2 dagar tills nu när hon är 8 veckor. La även in några bilder på Tindra och Norton. Sen skickade jag då med hennes koppel o halsband samt en leksak som hon var van vid här hemifrån. Samt alla saker jag fått från Hundbiten, Agria och Karlskrona Djurklinik. Blev två påsar!
Vi tog ut henne så att hon fick kissa innan de åkte, det var så ledsamt att se dem bära iväg henne till bilen. Och såklart så började jag gråta när de körde iväg...=/ Usch kommer bli ännu värre imorrn när två flyttar samtidigt och Lovis blir ensam kvar.

Nåja när de åkte så tog vi ut de andra för att kissa och då var Texas också ute pch de började leka med honom så vi tog ut Tindra också och lät dem springa en stund på tomten, tills de blev för modiga och började springa för långt. Lovis och Anijo sprang hela vägen bort bakom Davids hus.

Efter det åt de middag och nu ligger de och sover i köket. Ska snart ta ut dem för att kissa igen och sen en koppelpromenad senare i eftermiddag.

Här är Sabina (Eira) med sin nya familj


De sa att vi gärna fick komam och hälsa på om vi hade vägarna förbi och att de kunde komma hit och visa upp henne också. Kändes jättebra, då blev jag väldigt glad för jag vill hemskt gärna se hur hon utvecklas i framtiden så jag hoppas vi kan hålla kontakten.

Uppe tidigt

Hade ställt klockan på 09:30 idag, men vaknade 08:15 och när jag kom på att Eira flyttar idag så kunde jag inte somna om. Så nu går jag och städar lite inför att valpköparna kommer.
Känns jättejobbigt det här. Det är tur att jag fått handpenning på alla så att jag inte kan ändra mig.
Hmm kanske skulle lassa in alla fyra och Tindra i bilen och köra lååångt bort :P

Suck nej, medan valparna leker i köket så ska jag foirtsätta städa lite, sen ska jag umgås med dem innan Eira flyttar. Ser ut att bli fint väder idag.

Valparna 8 veckor

Nu var det länge sen jag tog kort på dem så i det här inlägget kommer en bildbomb igen!
Idag har vi hunnit med mycket, på morgonen var vi inne på hundbiten och hämtade mått till Royal Canin maten så att de nya ägarna kan mäta upp maten åt valparna. Och så köpte jag nytt valpshampo, "ESPREE Puppy & Kitten". Rekommenderar det varmt. ESPREE är väldigt bra, de har jättemånga olika schampon.
När vi kom hem tog vi ut valparna och Tobbe passade dem medan jag torkade av golvet i köket. Sen var det dags för bad, det var väldigt äckliga i pälsen. Badet gick väldigt bra idag, jätteduktiga har de blivit.
Efter det lekte de förstås en massa och då kom Åse och Hasse hit för att se dem en sista gång innan de flyttar. Innan de åkte hem slocknade valparna och när de åkt passade jag då på att klippa klorna på väldigt sömniga valpar. Gick jättebra den här gången också.
Efter middagen ikväll tog jag dem en och en på en liten koppelpromand igen och de är väldigt duktiga alla fyra. Känns jättebra att jag hunnit lära dem lite grunder. Det blir ju jobbigt nog för dem att flytta så om de aldrig badat, fått klorna klippta eller fått gå i koppel så hade det nog blivit ännu svårare för dem och deras nya ägare.
Efter koppelrundan öppnade jag så de fick vara i tv-rummet så har jag suttit och lekt med dem lite. David har varit här och kollat på sista delen av Inför Eurovision med mig. Vi är inbitna Schlager-fans!

Fick mail av min representant för Agria ikväll att alla valparna kommer vara försäkrade under hemresan, känns jättebra verkligen. Hon har ringt de nya ägarna och de har tecknat försäkring nu i förväg. Fick reda på av henne att Njorton kommer heta Bison i sitt nya hem. Känns ovant, mitt lilla Njort! Men kommer bli bra, han kommer nog bli stor nog att passa in i det namnet.

Imorrn kommer Eira att flytta hemifrån. Ingen exakt tid bestämd, men blir efter kl 11. Jag har suttit och skrivit ner skötselråd ikväll som jag ska ta o skriva ut. Alla papper är förberedda, ska bara plocka ihop alla saker som ligger överallt som ska skickas med.

Nu kommer det då massa bilder jag tagit idag.

Caught in action, Janus lurar med sig Lovis upp för trappan..


Här har han lurat upp henne i sängen där de busar för fullt


Påkommen??!


Anijo


Njorton


Anijo ville gosa (sjukt lik Tindra när hon var 8 veckor!)


Gääääsp! Anijo igen..


David blev överfallen av Lovis


Njorton leker med flamingon


Och här har Njorton kommit över pipmattan


Eira la sig bredvid Tindra


Eira och Lovis

Njorton är tingad

Nu har alla valparna nya familjer som längtar efter dem. Familjen från Nybro var här idag och kollade på valparna och blev helt tårögda när de fick syn på de små. Frun hade inte kunnat sova inatt för hon hade tänkt på Njorton. De blev såklart störtkära i honom och bestämde sig direkt för att han skulle få bo hos dem. Det kändes helt rätt för oss också och jag vet att han kommer få det bra hos dem. Så på onsdag kväll flyttar han upp till Nybro.

Känns otroligt skönt att alla valparna har det ordnat för sig nu, fast nu hoppas jag att tiden går långsamt tills tisdag.

Intresse för Njorton

Idag ringde det en man från Nybro. Han hade sett annonsen för Njorton i tidningen och var väldigt intresserad. Efter att ha pratat med sin fru så bestämde de sig för att komma o titta på honom imorrn. Så mellan 12-13 kommer de hit, men han var redan nu nästan säker på att de ville ha honom för det kändes helt rätt sa han.
Känns ju jättebra om lillen ska få flytta samtidigt som sina syskon så att vi kan koncentrera oss på Lovis.
Åh jag kommer sakna dem så mycket!

Idag har det varit lite finare väder så vi har koppeltränat dem igen. Sen grillade vi med David och då fick såklart valpisarna vara med ute. Idag var det varken intressant att gräva eller vara under verandan, skönt! Nej för David hade Hero med sig så intresset låg i att jaga honom. Och han tyckte faktiskt att de små var ganska okej nu och lekte lite med dem.

Igår hade vi besök av först Carina, sen Marcus och sent på kvällen kom Victoria hit och fikade.
Marcus kom tyvärr när valparna var som tröttast. Han hade såklart velat se dem in action, men de var trötta efter utflykten till veterinären och sov nästan hela tiden han var där...för att förstås vakna när han åkte vid 21-tiden.

Victoria kom hit vid 22:30 ungefär för att hämta CSI som hon skulle låna av mig. Hon stannade på fika till halv ett ungefär. Sen var det dags för henne att hämta fylle-Per från krogen ;)

Väldigt kul med besök från så många kompisar på samma dag :)

Nu är det dags för mig att byta om och åka in till jobbet på Nivå. De små håller i skrivande stund på att massakrera "sin" (Texas) rosa flamingo i köket.

Ledsam besiktning

Idag var det dagen D, besiktningen! Nog för att jag var nervös för hur det skulel gå, men det var mer med tanke på att jag trodde de skulel skrika av chipmärkningen. Det gjorde det inte, eller jo Lovis. Haha typiskt, kullen kaxigaste är lite mesig nrä det komemr till kritan ;) men annars gick det så bra det kunde gällande det...
Det vi inte hade förväntat oss var att Carina, som är djursjukvårdare där och nära vän till mig, skulle öppna munnen på Njorton och säga "Vilket överbett han har!"...Vi har ju märkt att hans tunga hänger ut men trodde det var ett betéende och tyckte det var gulligt....jovisst....visade sig att han har ett väldigt stort överbett som troligen inte kommer rätta till sig. Kollade då såklart genast de andra också och Eira har också överbett, inte lika kraftigt som Njorton, men tillräckligt för att det troligen inte heller kommer rätta till sig. Anijo och Lovis däremot har perfekta bett.
Blir så ledsen, sånt är oftast ärftligt så nånstans kommer det ju ifrån då, sa de. Men både Tindra och Norton har fina tänder.
Om det då inte rättar till sig så kommer aldrig Njorton och Eira kunna ställas ut eller användas i avel. Kommer därför sälja dem billigare.
det positiva i det hela var att canintänderna ligger helt rätt, annars är risken vid överbett att de går rakt upp i tandköttet, men underkäken var så bred så de ligger rätt, vilket är kanonbra. Annars är risken att man får dra ut och rotfylla canintänderna i underkäken, men det ser alltså inte ut att behövas.

Vi fick valppaket som present från Karlskrona Djurklinik att skicka med valparna. Väldigt snällt och köparna blir säkert glada över lite extra saker. Mat från Hills var det bl a. Sen var vi inne på Hundbiten för att hämta våra saker från Royal Canin. Vi tog med oss Lovis in för att visa och hela personalen samlades för att beundra henne, de tyckte hon var helt underbar. Tjejen som sköter hundbaden tyckte det var synd att jag inte hade nån tik kvar till salu.
Lovis fick gå omkring lite där inne och tyckte det var kul att utforska och sniffa på alla saker.

Nu sover de i köket, förstås väldigt trötta efter denna stora upplevelse.

Någon av dem verkar vara åksjuk för någon kräktes på både vägen dit och hem. Vet inte vem dock för de satt i samma bilbur alla fyra. Får förvarna köparna att de får ha koll på det när de tar hem sin valp och lugna den lite.
Annars var bilresan lugn, de tyckte nog det var spännande, inte gnyende eller skrikande alls.

Stamtavlorna

Idag efter jobbet hämtade jag stamtavlorna på Konsum i Fågelmara. Snabbt jobbat SKK!! Massa grejer fick jag med, köpeavtal såklart och sen vaccinationskort, ägaranmälan till SKK, ansökan om medlemskap i SKK eller rasklubb, ansökan om försäkring i Agria, dvd'n Välkommen hund samt en informationsbroschyr med samma namn.
Sen kom Marie-Lousie från Agria hit kl 15. Hon är smådjurrespresentant för Agria i Blekinge. Hon hade med sig portabel vattenflaska/skål till alla valparna samt ett litet informationsblad om deras försäkringar samt henens visitkort. Hon fick namn och telefonnummer til lde som har tingat valp så att hon kan ringa dem innan de hämtar sin valp och ge dem möjlighet att få den försäkrad innan hämtningen, så den slipper vara oförsäkrad under bilresan hem. Tycker det är jättebra för jag ser hemskt gärna att valparna får fortsätta vara försäkrade i Agria, iom att Tindra är det och jag har dolda fel-försäkringen där.
Hon skulle dessutom ta hand om att försäkra in Lovis i Agria åt mig och jag får mycket generös rabbat!

Imorrn bitti kl 10 är det dags för sprutorna på Karlskrona Djurklinik. Valpisarna var lite äckliga i pälsen så det blev ytterligare ett litet bad ikväll. När jag ändå var i farten så drog jag även in det stora fluffet i duschen när valparna var klara. Så nu ligger 5 blöta och trötta fluff i köket och sover. Fick förstås föna Tindra efter badet som kompensation.

Texas ligger här och kollar på Välkommen valp med mig. Han undrar nog varför det är hundar instängda i tv-n.

Kommer även bli ett besök in till Hundbiten i Karlskrona imorrn. Jag var ju dä och köpte en massa foder i förgår och frågade efter små påsar med foder som jag kan lämna med valparna. Precis när jag varit där så kom deras ombud fårn Royal Canin dit så de berättade om mig, så hon lämnade kvar tre påsar med hundmat där åt mig att hämta gratis tillsammans med rabbatkort och provförpackningar med schampoo. Väldigt generöst!!

Känner att alla är väldigt givmilda just nu, stort tack! =)

Ny annons

Lilla Njorton är fortfarande inte tingad så igår la jag ut nya annonser på honom. På vovve.net, blocket och så lokaltidningarna. Kommer synas där fr om ons.
Två olika har varit intresserade av lilla plutten men ändrat sig av olika anledningar. Jag hoppas på att nån hör av sig ang honom snart så han får ett nytt hem när han är 8 v, är ju alltid bäst för valparna att få flytta till sin nya familj direkt. Annars kommer jag få börja uppfostra och miljöträna både honom och Lovis samtidigt och det kommer bli tufft.
Han är så speciell för oss så jag hade hoppats han fick hamna hos någon jag känner eller gärna någonstans nära oss så man får träffa honom mycket i framtiden.


Koppelträning

Idag har jag varit i stan med Victoria. Blev en del kläder inköpta samt två par skor vilket var helt befogat eftersom att jag har haft mina pumaskor i tre år.
Efter shoppingrundan var det dags för inköp av mat till alla djuren, illermat, kattmat och tre påsar hundmat. Köpte ytterligare en säck starter till Tindra och valparna samt en säck Royal Canin medium Junior till valparna som jag ska vänja dem på till denna veckan. Gav dem lite i maten de fick när jag kom hem och det slank ner bra så det ska nog inte bli några problem.
Sen köpte jag då även schäferfoder till Texas.
Väl på HUndbiten köpte jag även små halsband och koppel till valparna och ikväll har de varit på en liten koppelpromenad fram och tillbaka till brevlådan. Det gick jättebra, vi tog en i taget för att de inte skulle busa och trassla in sig. Anijo var duktigast, följde mig väldigt bra när jag lockade på henne och berömde henne. Njorton var mest misstänksam men till slut fick jag även honom med mig med en massa lockande. Lovis verkade inte ens märka koppelt utan hoppade och skuttade som en liten kanin.
Nu sover alla fyra i köket efter sin första promenad. De kommer nog vara bra koppeltränade tills det är dags att flytta om det fortsätter såhär bra. Och deras eget halsband och koppel kommer följa med till det nya hemmet.

Rumsren-träning

Nu har vi börjat träna valparna lite i rumsrenhet. Vi lyfter ut dem när de vaknar så de får kissa ute.
Robert och Marie var här idag och fikade och hälsade på valparna, då öppnade vi grinden från köket så valparna fick vara i tv-rummet och hallen också och det gick bra. Det blri ju lite mer passning så de inte tuggar på saker men under övervakning så får de fortsätta vara på nästan hela nedervåningen nu.
Att sova under tv-rumsbordet är poppis. Det gjorde Tindra också när vi fick hem henne.

Fast Lovis tycket det går minst lika bra att sova under skinnstolen.


Janus har nästan lärt dem gå upp för trappan också. Anijo tog ett par trappsteg.

Valparna är namngivna

Ja jag vet det tog mig evigheter men nu är valparna namngivna och pappret ivägskickat till SKK.

Vit tik- FrostBite
Rosa tik- Anijo
Röd tik- Eira
Hanen- SnowStorm

FrostBite kommer kallas Lovis och Snowstorm kallar vi för Njorton tills vidare. Anijo betyder "snö som ligger på marken" på inuitiska. Eira betyder snö på welsh. FrostBite fick sitt namn av att hon är en väldigt tuff tjej och väldigt bititg :P

Valparna är väldigt vita, tussiga och fluffiga idag efter badet igår =) Nu har vi ätit frukost (jag kobbade inatt) och ska gå ut med valparna en sväng medan det är fint väder. Hörde att det skulle bli regn ikväll.

Pappa fluff på besök

Nu har jag inte hunnit skriva på några dagar, vi behövde nämligen bli klara med renoveringen av sovrum och gästrum innan Angelica, Andreas, Sara, Henrik o Norton kom på besök. Och de kom i torsdags kväll. De blev direkt väldigt förälskade i valparna! Alla utom Norton som tyckte de var mycket äckliga. Fast han blev nog lite chockad först, han fick träffa dem i köket och alla var jättepigga och började jaga honom, inte konstigt att det blev lite mycket.
De gick bättre på fredagen, det var superfint väder så vi var ute nästan hela dagen och hade Norton, Tindra o valparna lösa på tomten. Då slapp han ju känna sig trängd och började nosa på dem och till sluuut kunde han tänka sig att låta dem vara nära honom och till och med göra några försök til latt leka med dem. Tindra och Norton kom direkt jättebra överens, jag tror de kände igen varandra. Vi grillade i det fina vädret och på kvällen spelade vi spel, det var väldigt kul!
Idag har vi också varit ute en stund på förmiddagen innan våra gäster begav sig hemmåt igen. Det var ännu varmare idag och alla fluffen föredrog skuggan.
Vi har ett ställe bakom altanen där det inte är nåt gräs, bara nyditlagd jord och grus ovanpå efter att vi drog upp avloppsrören och la dit nya. Där bestämde sig Norton för att det var kul att gräva, detta observerade valparna och tog direkt efter. Slutade med att alla fyra grävde för glatta livet och sen blev de så trötta så de la sig att sova i sina nygräva hål....
Behöver jag säga att de alla fick sitt första bad idag efter det?! Alldeles nyss faktiskt. Det var lite läskigt, duktigast var den röda tiken. Efteråt borstade jag dem lite för att vänja dem vid det och sen var det dags för kloklippning igen. De är väldigt duktiga på det alla fyra. Tog Njorton sist, och tyckte han var väldigt duktig som låg så stilla, när jag var klar tittade jag på honom och märkte att han hade somnat!!...på rygg i mitt knä medan jag klippte hans klor. Han är för underbar!

Vi har bestämt oss nu för att det är den vita tiken vi kommer behålla. Och troligen kommer vi kalla henne för Lovis.

Vackra Norton


Vita tiken i badbalja ute (nej det var inte den de badade i sen utan denna var bara för skoj, de badade i duschen)


Angelika lekte med Norton


Njorton lekte med en egen pinne


Här busas det! Norton tyckte det var jättekul när Tindra jagade honom.


Det var här de grävde, vita tiken i full fart på bilden!


Under altanen är favoritstället. Här tuggar rosa tiken på en rot.


Ska vi hjälpas åt att gräva pappa?


Tindra bevakade sina barn på avstånd


Badrumsfönstret stod lite öppet och Janus ville också komma ut.


Det var minsann inte bara småttingarna som kunde krypa in under altanen


Här tycker Norton att OK då, vi kan leka lite.


Här gräver den rosa tiken under sträng övervakan av båda föräldrarna.


Här ligger de små vandalerna efter att grävt så mycket att de blivit bruna.


Valpköparna från Ronneby var och hälsade på igår igen. De ska döpa sin valp till Sabina. Eller om det var Sabine...
Njorton är fortfarande otingad.

RSS 2.0