Anijo och Njorton har flyttat

Usch det har varit tungt idag. Igårkväll önskade jag att det inte skulle bli onsdag, och nu har båda två flyttat.
Dagen började med ett nytt veterinärbesök för Texas. Den här gången till Claes på Karlskrona Djurklinik (han är där 1 gång varannan vecka) som är specialist på sjukdomar hos hund och katt. När jag berättade om Texas problem med alergi samt svårigheter att kissa när han får kortison så sa han att det hade han varit med om förut. Det kändes SÅ skönt, det var en enorm lättnad, har inte lyckats hitta information om det nånstans och inget veterinär jag pratat med hade hört talas om det förrän nu. Under hans tid som veterinär hade han varit med det ca 4 gånger sa han!
 Han trodde dock inte att Texas hade fel på prostatan, men kände på den ändå och det visade sig att vi hade rätt, han HAR fel på prostatan. Nu ska vi dit imorrn och lämna ett urinprov och så har vi fått remiss till Värnamo hos en hudspecialist. Sen blir det att kastrera honom för hans prostataproblem.

Väl hemma med den ändå glada nyheten får man väl säga, så var det dags att ställa in sig på att lämna iväg valparna.
Klockan 15:00 anlände familjen från Kristianstad som skulle hämta Anijo. Fick veta att hon troligen kommer heta Anja men de hade inte riktigt bestämt sig än. Hoppas de säger till när de döpt henne, alltid kul att veta :) De hade längtat mycket efter henne sen de var här sist för en månad sen, och såklart hade ju valparna växt otroligt mycket sen sist.
Vi fyllde i alla papper över fika och jag gick igenom sakerna de skulle få med sig hem. En timme senare ungefär tog de min lilla bäbis med sig och åkte hem.
Jag blev jätteledsen igen och fattade inte hur jag skulle orka lämna iväg Njorton redan en timme senare.
De sa också att jag gärna fick hälsa på Anijo och att de skulle försöka maila lite bilder till mig. Jag är så nyfiken på hur det gick när de kom hem och lät henne träffa deras vuxna samojed Heidi.

Här är en bild på Anijo och hennes nya familj.


Efter att de åkt plockade vi undan lite och tog sen ut Njorton, Lovis och Tindra eftersom att Lovis och Njorton var vakna och lekfulla och det var soligt ute. Texas var redan ute. De sprang runt och lekte en halvtimme ungefär. Kändes konstigt att det bara var två valpar som lekte istället för ett helt gäng som sprang omkring.
En bild på en väldigt glad Njorton som kom springandes


En mycket glad Njorton tuggar på ett löv


Vid 17:30 kom Jörgen och Madeleine för att hämta Njorton. Det var så förväntasfulla och glada och hade med sig en present till mig som skulle bringa god tur. Det var en JÄTTEFIN glasstaty från Nybro glasbruk med två hundvalpar i en korg. Jag blev väldigt glad och den pryder nu vår bokhylla =)
Även vi fyllde i alla papper över fika och pratade mycket om tips och hur det skulle bli när Njorton kommer hem till dem.
De sa att vi hemskt gärna fick komma dit och se hur Njorton bodde så jag sa att jag kunde ta med mig Lovis och komma upp sen så vi kan jämföra hur de utvecklats.

Här är Njorton med sin nya familj.


Jag tänker minsann hälsa på alla mina valpar med jämna mellanrum genom deras liv =) Vill inte tappa kontakten utan vill hemskt gärna veta hur de utvecklas och hur allt går.

När Njorton hade åkt kändes det så jävla tomt så musten gick liksom ur mig och jag blev väldigt ledsen att tre av valparna var borta nu och skulle få nya liv på olika ställen. Sen såg jag att Lovis gick runt i köket och letade efter sina syskon och då blev jag ännu mer ledsen. Jag VET ju att de kommer få det bra så jag är egentligen väldigt glad att jag hittade så bra familjer till alla tre och att det kändes helt rätt. Men jag saknar dem fruktansvärt mycket.
Jag tog med mig Lovis och gick upp på övervåningen medan Tobbe tog in Texas. Tindra följde med upp och sen kom både Texas och Janus och då började Lovis leka med Texas och Janus så då blev jag gladare. Är hemskt kul att se på dem när de leker och hon är så energifull. Jag låg i sängen och busade med henne en stund sen tog jag med henne ut på en liten promenad och så fick hon kvällsmat. Nu ligger hon helt slocknad här på golvet i tv-rummet.

Nu känns det lite jobbigt igen när jag suttit här och fixat med bilderna på dem men det går säkert över om några dagar hoppas jag. Jag vet inte hur man orkar som uppfödare skicka iväg alla valpar. Jag antar att man vänjer sig?

Ja nu har ju den här bloggen egentligen tjänat sitt syfte, jag har skrivit om Tindras parning, dräktighet och om hela valptiden. Men jag har många läsare varje dag och jag har ju min egen älskade lilla Lovis kvar så jag kommer fortsätta blogga om Tindra och om Lovis. Kommer hända mycket i sommar, Lovis och jag ska gå valpkurs och sen ska vi göra utställningspremiär. Det händer alltid något när man har en liten valp, så jag hoppas mina läsare kommer fortsätta följa vad som händer. Kommer även uppdatera med all information jag får om Sabina, Bizon och Anijo. ja nu när de flyttat så kommer jag kalla dem vid vad de heter i sina nya familjer.

Det har varit härligt under valptiden och jag ångrar absolut ingenting! Det gav ju mig Lovis. Och det gav tre andra familjer stor glädje =)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi kommer iallafall fortsätta läsa om er och naturligtvis hålla kontakten. Sen är det ju så att Norton ska vara Tindra otrogen och paras fler gånger så jag kommer hålla dig uppdaterad på det. Hälsa Tindra och Lovis från oss. /Angelika, Andreas, Henrik, Sara och Norton

2009-05-13 @ 20:25:35
URL: http://ankickan.blogspot.com
Postat av: sandra

jag förstår att du blir ledsen när du lämnat dom:(. Jag kommer bli jätte ledsen när dom hämtar mina kattungar. Men familjerna verkade ju superbra:). Måste komma till er och hälsa på Lovis:)

Lycka till!! kram

2009-05-13 @ 20:43:22
Postat av: jennifer wilhelmsson

hejhej marina!

bilresan hem gick JÄTTEBRA!! hon var så duktig. heidi blev jätteglad att få en lekkamrat, hon fick verkligen barnasinnet tillbaka när anja kom. natten gick jättebra...

imorse gick mamma ut med både anja och heidi. de busade och jad tog kort. dagen har varit helt okej faktiskt. senare på dagen åkte vi till bäckaskog slott och då fick förståss anja följa med. jag, heidi och anja har varit ute o lekt nästan hela tiden sen vi kom hem. nu sover hon som en stock i mitt knä....

ha det bra / jennifer, lena, mikael, terese och sofie wilhelmssonps. vi ska försöka fixa en cd med bilder, för de är för stora att skicka via mejl. ds.

2009-05-14 @ 21:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0