Löp!!

Nu löper Tindra. Blev inte så försenat ändå, det är ju fortfarande augusti. Förstod på Hero för ett tag sedan att det snart måste vara dags, han började bli helt fixerad av henne. Texas bryr sig fortfarande inte märkbart. Så nästa gång hon löper så bär det av till Norrköping :)

Fick papperna till utställningen på Öland som är nästa helg, men jag hittar dem inte nu :S så kan inte skriva nån info om den mer än att Tindra går som nr 81 eller nåt sånt i ringen, samojederna är alltså sist. Så vi får vara där innan kl 12 för o hinna med incheckning men sen lär vi få vänta 1-2 h. HOPPAS inte det regnar!!

Måste tillägga att Texas har ätit björnbär idag :) Växer massor längs med grusvägen där vi brukar gå och vi stanna för att äta några idag. Gav Tindra ett men hon spottade ut det. Texas däremot åt och verkade tycka det var väldigt gott. Till slut försökte han t om plocka dem själv för att äta, men insåg väl ganska snart att det inte var nån lysande idé direkt :)

Nu ska jag sova, precis hemkommen från jobbet och stendöd. Tindra är me trött, hon orkade inte ens komam o möta mig när jag kom, utan sträcke sig så långt som att ställa sig upp i tv-rummet och vifta på svansen och vänta på att JAG skulle komam o hälsa på henne...hmm..

Blöt promenad

Igår när vi var på långpromenad så regnade det. Vi var dumma nog att ändå gå den vanliga rundan, på grusväg....såhär fin var Tindra när vi kom hem:





(Ja, är man vit och fluffig så får man faktiskt ha täcke på sig även fast man har gott om päls som värmer...för annars blir man så blöt i regnet att det tar evigheter att torka.)

Hipp hipp hurra på mattes födelsedag!!

Ja anledningen till at jag inte skrivit på ett par dagar är att jag fyllde 23 år igår :) Firade det i lördags kväll och var allmänt trött igår. Tindra tyckte det var kanon att jag fyllde år för det var massa folk här som alla klappade och gosade med henne. Dessutom gav hennes tiggande lön för mödan när matte inte såg, men Tobbe passade på att ta kort..hrmf.

Här trodde hon att hon hade chans på att få Davids syltkaka..


Håkan var snäll nog att låta henne smaka min hallontårta...


och slicka tallriken..



Johanna älskar hundar så såklart fick Tindra ligga i soffan bredvid henne och bli klappad. Kan tilläggas att hon ligger på min plats, hon var kvick att passa på när jag reste på mig.


(om ni undrar varför Samuel ser ut som John Lenon i bakgrunden så är det för att vi spelade ett spel som heter Brainstorm. Man var tvungen att ha de glasögonen på sig för att se vad som stod på korten. Kan verkligen rekommendera det spelet, det var sjukt kul.)

Här passade hon på att knö upp sig bredvid Samuel i soffan medans vi skålade i Dooleys. Dumma cola-flaska i vägen för hennes nos :P


Behöver jag säga att alla fick använda klädroller innan vi åkte in till stan? Så går det när man tar på sig svart när man ska till oss :)

Hundgrimas

Tindra och Hero sov bredvid varandra på golvet idag en stund. Sen vaknade Hero och började sniffa på Tindra.
Lyckades fånga den här bilden preciiiis när Tindra avslutat ett gäsp



Nära sniff

Smått hysterisk

Tindra blev skiträdd för något ikväll igen. Sist hon blev sån så var hon rädd för en spyfluga. Tror det var en stor fluga ikväll igen, hittade en i hallen som jag slog ihjäl.
Hon irrade runt och kollade sig nervös omkring med svansen nerfälld och funderade flera gånger allvarligt på att hoppa över grinden UPP för trappan....förstår inte varför hon är rädd för stora flugor...det är det enda hon är rädd för, annars är hon aldrig rädd för någonting. Funderar på om hon har blivit stucken av en geting utan att jag märkt det, de surrar ju liknande iaf.
Annars jagar hon små flugor och tycker det är skoj. Märkliga hund.
Fick ta in henne i tv-rummet och stänga till hallen så blev hon lugn efter en stund. Var förståss tvungen att ge henne en bit nybakad scones också ^^

Kräk

Suck...Fluffet har kräkts i hallen. Ska bespara er från bilder och ytterligare information..
Tror hon fick ett grässtrå i halsen när vi var ute och gick.

Något har fastnat i min päls!

Vad är det som har fastnat i min päls??


Jo, illern Liten som ville busa...ställde sig på bakbenen och fastnade med klorna på ena tassen i hennes päls. Jag skarattade så hysteriskt och jag är evigt tacksam att jag råkade ha kameran framme och fångade dessa sjukt roliga bilder, innan jag hjälpte honom loss.



Tass-pet på Zina. Tindra tycker verkligen de små blir allt roligare :)

Var är löpet?

Hmm Tindra borde löpa nu. Enligt vad hon har gjort tidigare år så borde hon löpa april, augusti och december. Hon löpte i april och förra året var hon i höglöp när jag fyllde år, det gör jag på söndag men hon löper inte.
Kan det vara så att hon rättat till sig och bara kommer löpa 2 ggr/ år nu? Isåfall kommer hon väl löpa i september, oktober nån gång antar jag och då får jag ju para henen då istället. Blir nervös när hon inte beter sig som jag förväntat mig :S
Avvaktar lite till, hon kan ju fortfarande komma i löp under augusti.

Titta på mig!

Tindra ville ha lite uppmärksamhet, hon tyckte jag var tråkig som satt o kollade på tv...

"Hallå, matte..Titta på mig!!"

Bekvämt!

Titta på den lilla grisen som hon myser i soffan =)
Hon är trött efter dagens ståhej och har bara sovit sen vi kom hem, klart man får unna sig att ligga skönt i soffan när man vart duktig på utställning ;)


Utställningen i Ronneby

Nationella utställningen i Ronneby 2008 genomförd! I ösregn...

Dagen började med att vi försov oss en timme så morgonpromenaden blev lidande. Jättetrötta gick vi upp kl 7:30 och Tindra ville helst ligge kvar och sova. Väl i bilen gjorde hon några försök att skälla men lät mest morgonhes. Vi var på plats 8:50 och mötte Carina och Yanni som åkt ner för att titta på. Som tur var så gick ju samojederna först så hon hann inte bli så blöt. Hann knappt nånting, jag hann kamma igenom henne snabbt o sen var det bara att gå in i ringen, hann inte ens få mig mig korven.

Tindra och jag i mitten


På språng


Vi var 5 st som tävlade i Öppen klass tikar. Tindra och jag gick vidare med en 1:a och kom sen på 2:a placering med CK och gick därmed vidare för att tävla om bästa tik. Där placerade vi oss som 3:a av 4:a.
Vinnare bästa tik blev veterantiken NORDUCH Bivvilis Ayla Of Antactica, Grattis!
Eftersom att den tiken redan är champion så gick Certet till 2:a bästa tiken som idag blev tiken som vann över Tindra i öppen klass, Newsam's Penélope Cruz, grattis till certet!

Jag är mycket nöjd med dagen och koemmentarerna Tindra fick var:
"ok storlek, välformat feminint huvud, vackert uttryck, utmärkt pigment, bra hals o rygg, välburen svans, utmärkt front, utmärkt kropp, kraftiga ben o bra tassar, vacker päls, utmärkt rörelse."

Prisrosetterna: 1:a pris, 3:e placering, CK


Stora borstningen...

...är genomförd. Har suttit i nån timme med henne för att få henne riktigt fluffig. Givetvis fick jag inte speciellt bra kort bara för det men det hoppas jag få imorrn istället i Ronneby.
Nu är det sovdags så man är någorlunda utvilad imorrn. Ska gå en runda med henen innan vi åker så hon inte är jättehypad i ringen. Vårt problem är att hon inte springer snyggt, hon får så bråttom så vi har svårt att hitta rytmen.
Sist jag ställde henne i Ronneby så regnade det så jag halkade och ramlade i ringen :S Det vill jag INTE göra om!

Håll tummarna för oss imorrn :)


Torkningsprocess

För att torka så valde Tindra att hoppa upp i soffan och bädda en plats åt sig på några av Tobbe kläder som låg där. Tja, hon blev torrare och de blev väldigt blöta.


Hon ser verkligen ut som en fjällräv på den bilden :)

Efter första borstningen så ser hon ut såhär och blev väldigt glad igen.


Men usch stäng av blixten då!


Just nu ligger hon i sängen och torkar! Hmm enda gången hon vill ligga där nån längre stund. Eländiga fluff!

Badad

Idag var det dag att duscha Tindra inför utställningen. Det är inte poppis. Hon står still i duschen snällt men hon tycker inte om det. Hon låter till och med bli att ruska på sig tills vi är klara. Men när jag sen backar undan så ruskar hon på sig för fullt och när vi sen går ut (ja nu måste vi gå ut för jag duschar henne hos David då vår dusch inte är färdig) så blir hon jätteglad och hoppar o har sig.

Såhär blöt var hon när vi satt i hallen o skulle torka henne.

Ser helt ful ut haha lilla fluffet :)

Hon älskar att bli fönad, då gnufsar hon med handduken, rullar o tycker det är superskönt.

Kom med en liten Zina-nos på bilden, hon satt o ville ner från trappan.

Senare ikväll är det dags för första kamningen.

Illerbus

Ikväll var Tindra på väldigt bra humör gentemot illrarna och ville gärna leka med dem. Hon har den senaste tiden blivit allt mer positiv till dem och tycker inte alls de är så äckliga längre :)

Här vill hon att Zina ska leka med henne.


Bus bus


Klappade några på Nordens Ark som Tindra hade älskat att få hälsa på ;)



Göteborgsresan

Inatt kom vi hem, kl 2 ungefär. Peter och Carina hade lämnat hundarna hos oss på kvällen och sen hade David tagit hand om dem tills vi kom hem. Det var ett mycket glatt fluff som mötte mig i dörren!
Det verkar som att det hade gått bra på pensionatet fast Texas var lös i magen, men han blir tyvärr alltid det när vi har honom på pensionat, så vi undviker det i största mån. Ska ringa Carina imorrn, har vart så trött hela dan idag o knappt gjort nånting.
Måste ju lägga ut lite bilder från vår vistelse.

Vi bodde på Gothia Towers, på 16:e våningen. Det var en upplevelse. Utsikt över hela Liseberg.


Det rosa lejonet vann Tobbe åt mig på Liseberg :)





På måndagen gick vi på Nordstan en stund och var hemma hos en kompis, Ulrika, som har chinchillor och iller hon me. Illrarna var med och bodde hos henne hela Göteborgsvistelsen.
På tisdagen var vi på Liseberg, jag pallar inte riktigt med karuseller så Tobbe åkte Kulingen och Topspin själv. Sen åkte han och Ulrika Kanonen. Jag åkte Kållerado 3 ggr, det är min favorit :) Och så var vi på 3D-bion. Det var bland det häftigaste jag vart med om. Har alltid trott att 3D-glasögon var humbug, men jag hade fel. Man ville bara sträcka ut handen och ta på sakerna som såg ut att komma ut ur bioduken och rakt emot en.

På kvällen spelade Magnus Uggla på Liseberg och det var förståss den stora höjpunkten!


Det visade sig att han också bodde på Gothia Towers och senare på kvällen hittade vi honom uppe på Heaven 23. Tyvärr så gick han strax efter vi kom dit..Åååh om vi ändå gått upp tidigare. Där uppe säljer de iaf de godaste drinkar jag någonsin smakat. Kan starkt rekommendera Strawberry Colada där uppe.

Nåja blixten är ju med mitt i rutan på den här bilden, men ni förstår, det var väldigt fint att se ut över Liseberg från rummet när det var upplyst på kvällen. Kan knappt förestälal mig hur det vore att titta ut med den utsikten då de har Jul på Liseberg.


På onsdagen var vi på Nordens ark. Kl 14:30 var det rovdjursmatning och dagens rovdjur var Amurtigern. Det är den största tigern och osm alla andra tigrar är den starkt utrotningshotad :(  Jag är tigerfadder och skänker varje månad en 100-lapp till de stackars tigrarna via WWF, skulle vilja uppmana alla att göra samma sak.


Måste säga att det var väldigt tomt utan lilla fluffet på resan.



Hundpensionat

Imorrn åker Tobbe och jag till Göteborg för att stanna till på onsdag. Vi ska hälsa på en kompis, Ulrika, shoppa, gå på Liseberg, se Magnus Uggla och gå på Nordens ark.
Tyvärr innebär detta att hundarna inte får följa med, utan ska bo på ett nystartat hunddagis/pensionat ovanför Rödeby. Hon som driver det har jobbat ihop med Tobbes mamma, så för att komma iväg tidigt imorrn o hem sent på onsdag så ska vi faktiskt göra så att vi kör hundarna till Carina o Peter kl 8 imorrn bitti. Sen kör Carina hundarna till pensionatet kl 11, när hon har incheckning, och hämtar dem vid kl 17 på onsdag när det är tid för hämtning. Carina har själv haft Uno där för ett tag sedan och var väldigt nöjd. I normala fall skulle jag aldrig lämna hundarna nånstans där jag inte själv varit.

Fluffet ligger just nu och sover på köksgolvet, intet ont anandes.

Gårdagens bus

Ja här skulle det kommit massa fina bilder från gårdagen men min älskade pojkvän glömde kameran hemma så det blev inte så :P
Tindra hade hur kul som helst. Vi satt i ett litet lusthus, kan man säga, med myggnät runtomkring och åt. Peters hund Uno är väldigt kär i Tindra även när hon inte löper så han la konstant tassen på hennes rygg ovh försökte klättra upp på henne, vilket såklart var lite jobbigt för henen i längden men vi ett par tillfällen lyckades han få igång henne till bus. Unos favorisyssla är tydligen att bli jagad, så där sprang de plötsligt, runt runt runt lusthuset där vi satt. Det var hysteriskt kul, Tindra överlistade honom hela tiden genom att stanna så fort hon tappade efter för mycket och väntade in honom tills han sprungit ett varv själv, då mötte hon honom varpå han bytte håll och så sprang de vidare. Hon lyckades fånga honom några gånger och sen blev hon jagad en gång också. Då sänkte hon ner svansen och kutade, och sen när hon kände att han kom för nära så stannade hon o vände sig om, då var det inte roligt längre.
Hon var så kul för hon liksom lät för att få upp farten verkade det som, som en motorcykel "hröf hröf hröf" lät det :)
Nu har hon bytt färg efter Unos eviga tassande, brun på ryggen.

Måste tillägga att det var inte bara några glada toner i bilen på vägen dit utan hon skällde konstant, suck...hundskrälle.

Texas var också med förståss men efter att ha jagat katterna lite väl mycket så fick han lägga sig i bilburen en stund istället. Han kan inte låta bli tyvärr :/

Biltur

Nu ska vi åka hem till våra kompisar Peter och Carina. De har två schäferhundar som heter Una och Yanni. Tindra älskar att åka dit och hon älskar att åka bil.



Nu är hon förväntansfull och vi lär säkert få höra många glada toner i bilen på vägen dit...

Sommarbad

Fick en ursnygg bild på Norton idag av Angelika. Han fick tydligen bada häromdagen. Fick lite dåligt samvete för att jag inte badat våra hundar på länge. Jag och min kompis Carina var o badade Tindra och hennes hundar för nån månad sedan, Tindra jagade kottar i vattnet, det var skitkul. Måste göra om det nån dag och ta lite kort. Hon är så strategisk bara..om jag kastar i en kotten så hoppar hon i för att fånga den (hon är annars inte så glad för vatten) sen när hon kommer upp och vet att hon blivit lurad så går hon raka vägen fram till mig och ruskar av sig. Så får nog be Tobbe vara fotograf om det ska funka utan att vi ska behöva uttnyttja försäkringen på nya kameran redan.

Här kommer Nortons badbild :)


Plaque off

Efter det här med tandstensborttagningen har jag fått många tips om att använda plaque off på Tindra. Jag är väldigt tacksam för att ni skriver och tipsar mig :)
Men jag har provat. Jag använde upp en hel burk för att jag inte vilel ge upp för tidigt. Men det hjälpte inte, och det var ändå ganska snabbt efter att hon tagit tandsten en gång, men den kom tillbaka ändå. Så det är inget för oss tyvärr. Som sagt hon har lite konstig tandsten. Men det är kanon att det hjälper så många andra!

RSS 2.0