Bild på Anijo

ÅÅåh jag blev så glad, nu när jag kollade min mail så hade Christina skickat mig ett mail. Hon hade träffat Anja (Anijo) med familj i Kristiandstad nyligen. Fick världens sötaste kort på henne också, kan inte fatta hur mycket hon vuxit!!Tänk att hennes små öron redan står upp, det gör de inte på Lovis eller Bison (Snowstorm).

Såhär ser Lovis ut nu


Imorrn är det dags att vaccinera Lovis igen. Bison skulle också vaccineras imorrn. Hans ägare ringde mig i helgen, de hade lite frågor, han har blivit lite besvärlig ;) han skäller på sin familj väldigt mycket, tex när de sitter och äter. Är förstås väldigt jobbigt för dem och de vilel ha lite råd. Har själv aldrig haft just det problemet så jag pratade med min kompis Carina som är instruktör och hon kom med bra tips och sa även att vi kunde åka och hälsa på dem för att hjälpa om de ville.
Dessutom hade han börjat gräva upp deras trädgård...vill inte anklaga någon, men varför skulle du lära dina valpar sånt Norton??? ;)

Har anmält Lovis till hennes första utställningar nu också. Debuten blir i Sörby på Öland 18 juli. Sen blir det i Karlshamn 16 augusti.
Vi började valpkurs via Hundbiten förra söndagen, men det var bara teori då så inga hundar med. Men fick lite papper och bra information. Nästa tillfälle blir sön veckan efter midsommar så är ett tag till.

Grillkväll

I lördags var vi hos Tobbes mamma och grillade. Jag tog med mig Lovis ensam för att träna henne. Vi tog Tobbes bil dit så hon fick sitta i mitt knä så då var det plötsligt mycket roligare att åka bil, suck. Det blåste väldigt mycket så vi skulle sitta inne och äta men medan vi väntade på att maten skulle bli klar så var vi ute och då fick hon springa lös i deras trädgård. Hon var jätteduktig och höll sig kring oss hela tiden.
Hon var även väldigt duktig inomhus sen, trots att hon aldrig vart där förut. Det blev ingen pöl på golvet och inget blev söndertuggat ;) Fast hon försökte smaka på stolarna ett par gånger. Sen låg hon och sov medan vi spelade UNO.

Vi har tränat mer på "sitt" och det går riktigt bra. Igår lyckades hon lätt utan godis också.

Har blivit uppringt två gånger ang valpkursen nu men inte hunnit svara. Har ringt tillbaka men då svarade inte han. Får försöka ringa idag igen, den kanske börjar snart då.

Har äntligen börjat motionera Tindra ordentligt igen efter valparna. 2 km/dag går vi nu. Tänkte fortsätta med det ett tag innan vi ökar till 4 km/dag igen.
Hade gärna velat ställa ut henen igen i slutet av sommaren/början av hösten. Men än så länge verkar inte pälsen vilja växa ut igen. Jag klippte byxorna på henne innan valpningen och ja, de är fortfarande lika fula ;P På magen har hon börjat få päls, men väldigt glest och kort.

Kollade efter inofficiella utställningar i förra Hundsport och såg att det är en på Öland lör 18 juli, tänkte att Lovis ska göra utställningsdebut där. Sen är det en i Karlshamn, nära och bra, sön 16 augusti. Det är så jobbigt bara när det inte står om valpen får vara 4 mån eller om det är 6 mån som gäller.

RSS 2.0