Ang. Ronnebyutställningen

Idag fick vi hem papper från Blekinge Kennelklubb om utställningen i Ronneby.
Hon ställs ju då i Öppen klass iom att hon inte är meriterad.
Samojederna går som första ras i ring nr 10 och Tindra bedöms som hund nr 10 av totalt 16 samojeder.
Bedömningen startar kl 9och domaren heter Per Svarstad. Söndagen den 10 augusti blir det.

Hur tror ni det går med dessa på benen?
(klicka för förstoring)Rösta på mig

Pearly Whites

Bländande léende, eller hur?

(klicka för större bilder)Nåja, kanske inte riktigt men betydligt bättre, som sagt hon har lite knepig tandsten så det går inte att få bort felfritt.Hon är fortfarande lite tagen efter att ha blivit sövd så vi gick en kortare runda idag, det förtjänar hon ändå bara för att hon gått ner så mycket i vikt :)

De rakade henne dock på båda frambenen för att kunna lägga kanyl, inte mycket rakat men ändå, och bara två veckor kvar till utställningen, suck :( Känns så onödigt.

Rösta på mig

Jippie!!!

Woohoo, vägde Tindra hos veterinären när vi lämnade henne, 21,9 kg!!! :D Äntligen!! Var ju ganska många veckor sedan jag vägde henne men jag trodde hon låg kvar på 23,5 kg. Men icke, nu har väl långpromenaderna äntligen börjat hjälpa. Tur det för jag har fortfarande inte köpt någon springer.
Hon ville inte bli lämnat, stackarn, hon hoppade upp i Tobbes knä när vi satt i väntrumemt och för första gången hälsade hon inte på någon, varken djursjukvårdare eller veterinär :( Hon som blev överlycklig när hon kom dit förut. Stackars liten, men det är inte så konstigt med tanke på alla möjliga otäcka saker hon vart med om där.

Vi ska hämta henne kl 11:45 redan iaf.

Rösta på mig

Tandsten

Imorrn ska vi lämna in Tindra till veterinären för att ta tandsten. Hon har mycket tandsten nu, tror det blir 3:e eller 4:e gången totalt (minst) som vi tar tandsten på henne, det började tidigt. Tyvärr blir det att söva henne och skrapa, finns inga andra alternativ här, vet inte om det finsn på andra ställen. Så jag försöker undvika det i det längsta men nu ska vi ju snart på utställning i Ronneby så jag vill inte få nån anmärkning för det. Hon har sån tandsten så det går liksom inte att skrapa själv, svårt att förklara.
Men vi ska lämna henne kl 8:15 imorrn bitti.
Såhär illa ser det ut nu:Ska se om jag hinner ta en bättre bild av hur fula hennes tänder är nu innan vi åker imorrn.

Rösta på mig

*smask*

Kameltunga? Såhär gott var det tydligen med lite torkad lever...ja jag vet hon ska inte ha godis egentligen ;)

Klicka på bilden för att få den större!


Så busig bara ett fluff kan vara

Det är så mycket bus i mitt vita lilla fluff så det går hur lätt som helst att få henne på bushumör :)
Det började med att hon pussade på Tobbe och jag var såklart tvungen att ta kortSen blev hon glad när jag tog kort och hoppade upp till mig i andra soffan o knorrade som bara hon kan. Sen skällde hon och då tänkte jag att jag skulle ta kort när hon skällde och sa "skall" till henne varpå hon blev jätteglad o började skälla massor

Strax efter gick vi ut på promenad, busade massor med henne i trädgården först så hon var jätteglad och såklart mötte vi korna igen när hon var på detta strålande humör. Så ja, hennes dag har varit bra skulle jag säga :)

Gose-Norton

Fick två bilder till på Norton från Carina ikväll
Får jag smaka?

Snääälla matte, kan jag inte få ett kex? Bara ett då...Ååååh vad det luktar gott!!


Kan tillägga att hon fick en liiiten bit...hur kan man motstå liksom.

HUSSE!!!

Åååh äntligen är du hemma!! Var har du varit hela kvällen??!!


(vet inte vad det blev för konstig fläck på kameran på det här kortet)

Nu har vi väntat uppe, nu ska vi sova :)

Väntar på husse..

*suck* Tråkkväll...husse har kört till Kastrup med taxin och kommer  inte hem förrän 1-2 nångång inatt. Det är lite drygt, lika bra att ligga här vid dörren och vänta.


(förödelsen av tapeten precis bakom Tindra är orsakad av henne själv när vi nyligen flyttat hit för ett år sen)

Japp golvet och tapeterna i den hallen är skitfula, vi har inte hunnit så långt på renoveringen än.

Vi kommer sitta uppe o vänta på Tobbe, kolla lite på tv kanske...Texas kommer här o vill bli klappad hela tiden :)

Telefonalarm

Siiter vid datorn och hör "Yyyyyyyyyyyyyyyyyyl" från nedervåningen och förstår att det ringer på min mobil som jag glömde kvar på soffbordet...Hann såklart inte svara men visst är det smidigt med en hund som alltid ylar när det ringer? ;)

Sötnos

Vi satt och kollade på Ocean's 13 ikväll och givetvis har jag alltid kameran redo :) Vilket passade bra för Tindra bestämde sig för att se såhär söt ut:Snygg sittstil eller hur?!

Man måste ju tigga till sig lite gos också...


Jag blev så full i skratt igår när jag läste Angelikas blogg där hon skrev att nu måste hon cykla Norton för att få ner de där extra kilona som inte vill ge med sig och att nu är det absolut godisförubud, nästan.. Haha exakt likadant här också. Så på torsdag är det minsann jag som köper en springer så jag vågar cykla med henne igen. Ska Norton verkligen gå ner lite så måste ju absolut Tindra göra det också, hon väger 23,5 kg nu, var uppe i 24 kg som mest. Hon äter r/d och vi går 4 km/dag. Man kan tycka det borde hjälpa liiiite..men nej det är väl meningen att jag ska slå ihjäl mig på den förbaskade cykeln *grrr*..

Följ med på kvällspromenad!

Ja, jag har ju berättat om de där fåren som är i en hage på långpromenaden vi går. Idag gick vi rundan lite senare för en kompis firade sin födelsedag.
Men jag tog med mig kameran på rundan för att visa er vad jag menar med att hon är så galen i fåren.

Här har vi Tobbe med TexasOch David (Tobbes bror) med sin HeroSen gick det inte riiiiktigt som jag tänkt mig, fåren var långt bort i sin hage märkte vi när vi kom dit, men innan dess så är det en annan hage som till synes brukar vara tom, vilket den inte är för där är kor. Och idag var de precis framme vid stängslet....såhär gick det:Ja bilden säger väl lite, men för att ni riktigt ska förstå hur knäpp hon blir när hon ser andra djur och hur tvunget hon vill hälsa, så lät jag henne hållas med att försöka ta sig dit och filmade det:Ja ni fattar, hon älskar andra djur! :)

Hur det kommer vara...

Jag har inte bara tänkt på att alla som läser det här kanske inte vet hur det funkar vid parning av två hundar, så när jag fick frågan idag så tänkte jag att jag skulle skriva det här.

Jag räknar med att Tindra hamnar i höglöp i slutet av december/början av januari. För att vara säker på exakt när hon är i höglöp så kan man ta prover hos veterinären, vilket jag tror att jag kommer göra.
Sen lastar jag in Tindra i bilen och kör upp till Uppsala där Norton väntar. I bästa fall räcker det att vi stannar över dagen om parningen går bra, han bör väl para henne flera gånger för att vara på säkra sidan. Annars kan det vara att man får stanna med tiken 2 dagar eller så. Vid parningen kommer jag betala en fast avgift till Carina och sedan åker vi hem igen och väntar på valpar.
Om Tindra skulle gå tom så får jag en ny parning gratis. Blir det valpisar så betalar jag ytterligare en viss avgift per levande valp.

Så funkar det :) Tindra och jag kommer alltså få oss en liten mini-vintersemester uppe i Uppsala.

Bilder på Norton

Ikväll skickade Nortons fodervärd lite bilder på snyggingen till mig, så nu kan jag dela med mig till er av hur vacker han är:Fodervärden till honom heter Angelika Aronsson och har ockås hon en egen blogg som ni kan nå här: http://ankickan.blogspot.com/

Lite info

Jag har fått reda på att hon följer SKK's parningskontrakt nu och även vilket av alternativen det är som gäller så allt sånt är klart nu. Sen fick jag även lite info om att Tindra ska ha ett färskt leptospiros innan parning, hade aldrig hört talas om det förut men det är tydligen en väldigt ovanlig bakteriesjukdom som är/kan vara (?) dödlig och man kan ge ett förebyggande vaccin mot det men det är inte garanterat att det hjälper. Det var den info jag fick fram av att googla lite iaf. Ska prata om det med min veterinär nån månad innan sen. Och så skulle jag tänka på att avmaska henne när hon börjar löpa, vilket också var nytt för mig så det var tacksamt att få veta.

Snart närmar sig hundutställningen i Ronneby, jag ska stälal Tindra där. Kul när det är så nära för en gångs skull faktiskt. Missade förra året tyvärr. Hade vart kul att plocka iaf ett cert innan det är dags för valpar :) Har 5 utställningar på mig för det tror jag.
Ronneby
Böda
Sofiero
Växjö
Stora Stockholm
de fem har jag tänkt åka på innan det är dags. Stora Stockholm blir första gången så det ska bli enorm spännande. Ska passa på att se Magnus Uggla i hand revy med Ulvesson o Rehborg också när vi är där uppe :)

Vi kom precis in från långpromenaden Tindra och jag.
Bilden är tagen i morse när hon gnufsade i sängen, hon brukar göra så på morgnarna för hon vill bli klappad.


Hon sa JA!!!

Ja, nu är det klart! Carina Edberg på Vitkind´s kennel sa ja till att para Tindra med hennes underbart fina Vitkind´s Unique Norton. Här är deras fina hemsida: http://www.vitkinds.com/kennel.htm
Så nu är det bara att vänta på det kommande löpet i december och tänka igenom alla förberedelser flera gånger om innan det är dags.

Var nyss ute och tog den här fina bilden på Tindra i kvällssolen.


Jag utlovade några länkar om PPM innan, här kommer de:
http://www.doggyrapport.se/doggyrapport/05/rapport0105.pdf
http://wb930201.bahnhofbredband.se/doggy36.htm
http://www.cockerklubben.com/F%F6rslag_%D6gonpolicy_2008.pdf

PPM

Ja, jag fick ett mail från matten häromdagen men det var ang att det står att Tindra har PPM om man kollar på skk's hunddata. Hon undrade om inte det är ärftligt. Det är såhär att Tindra hade en ganska jobbig ögoninfektion förra året och vi tror att PPM kan vara till följd av det ev. I vilket fall så är det PPM lindrig iris-iris och det innebär att det inte är någon fara att avla på det. Länkar till info om detta kommer om en stund.

Kvällspromenad

Tindra och jag har inte fått något svar från matten till den tilltänkte än men det kommer nog snart :)
Vi kom hem från kvällspromenaden för en liten stund sen, här är en bild innan vi gick.


Väntar på svar

Nu är matte till den hanhund jag vill ha tillfrågad. Jag skrev och berättade om mig och Tindra så nu väntar vi på svar!


Tass

Denna bilden är tagen sommaren 2007 men jag lägger ut den nu ändå för jag tycker den är så fin. Hon älskar verkligen att tassas så den här bilden visar en bra sida av henne.

Planerad parning

Den här bloggen är till för att följa min samojedtik under hennes första valpkull. Hennes stamtavlenamn är Swedsam's Xena the Warrior Princess men vi kallar henne Tindra. Hon kom till oss 2:a januari 2005 efter en lång längtan. Vi har ställt ut henne en hel del, resultaten kan ses på www.skk.se. Nu närmar hon sig 4 år och ska hon ha valpar så ska det vara nu.

Om mig:
Jag heter Marina Larsson och bor i Fågelmara utanför Karlskrona tillsammans med min fästman Tobias Johansson. Jag är 22 år och jobbar på Cherry Casino. Förutom Tindra så bor det lite andra djur hos oss. Schäferhanen Mannos Texas är bara 2 månader yngre än Tindra och de har växt upp ihop hos oss.
Vi har Måntassen's Chinchilla uppfödning ihop, vi startade med chinchillor 2004. Det bor även två illrar hos oss, Musimon och Liten heter de. Vi har också 4 flygpyngekorrar, 2 små daggeckos och ett akvarium :)
Mitt stora intresse är alltså djur!

Valpar vill jag ha allra mest för att jag vill spara en tik efter Tindra så jag inte tappar bort hennes underbara linjer.

Om Tindra:
Jag tycker förstås att hon är den underbaraste tiken i världen! Hon har ett underbart temperament, hon är alltid glad och snäll. Väldigt tillgiven, älskar att gosa. Hennes favoritleksak är en röd ren som skramlar och piper, hon har avverkat 3 st sedan vi fick hem henne, Texas har bitit huvudet av dem. De brukar hålla lite mer än ett år. Men det är den enda leksak hon vill leka med så jag köper henne en ny varje jul.
Hon ligger gärna i soffan och kollar på tv med oss om kvällarna. Matgalen är hon, hon tigger ganska mycket, jag har skämt bort henne. Men numera så får hon nästan aldrig något annat än sin egen mat och hundgodis när vi tränar. Nån liten godsak kan hon få smaka ibland. Men glömmer man något framme på bordet så är det kört, det slukar hon direkt vad det än är.
Hon älskar att åka bil, hon skäller av förväntan så fort man kommer ner i 50 km/h eller lägre, vilket är väldigt irriterande många gånger men har visat sig för oss vara omöjligt att plocka bort. Antiskallhalsband som sprutar vatten när hon skäller hjälper lite, men inte helt.
Hon älskar utställningar, hon förstår direkt vad som gäller när vi börjar förberedelserna och oftast är hon väldigt duktig i ringen, hon har blivit allt bättre.
Hon och jag testade en agilitykurs nu i vår och det gick ganska bra, kul hade vi iaf så om det blir någon försättning så kommer vi haka på. Vi har köpt lite hinder på rusta så vi smygtränar i trädgården ibland.
Vi går långpromenad på 4,2 km varje dag, det älskar hon, mest för att det är en fårhage på ett ställe vid vägen och hon är störtkär i fåren av någon anledning, hon blir superglad när hon ser dem. Med oss på rundan är Tobias och Texas samt Tobbes bror David med hans eurasierhane Hero som är 7 månader. Hero bor just nu hos oss dagtid när David jobbar.
Mitt största problem med Tindra är at tdet är svårt att ha henne lös, hon har flera gånger sprungit iväg till grannarna, det verkar dock ha blivit bättre sedan vi gick agilitykursen (då hade jag henne lös på planen hela tiden) för sen dess har hon inte visat intresse av att springa iväg.

Ja det var lite om hur Tindra är och den här bloggen ska alltså följa henne genom allt som kommer hända tills dess att valparna har flyttat. Vi får väl vara lite optimistiska och hoppas att parningen och allt annat går bra iaf :)
Hon kommer löpa i december och det är då vi tänkt para henne. Givetvis lär hon vara i höglöp på julafton, vore typiskt men vad gör man! Jag håller på att leta hane till henen nu och har nog bestämt mig för vilken jag skulle vilja ha så jag ska ta o skicka ett mail till hans matte nu tror jag!

RSS 2.0