Valpbilder dag 13

Idag är valparna 13 dagar och har soam sagt mer eller mindre öppnat ögonen.
Såklart vill ni ju då se lite nya söta valpbilder ;)


Lila hane:


Vit tik:


Rosa tik:


Röd tik:

Stygntagning

Idag på morgonen var Tindra och jag i Lyckeby på Karlskrona Djurklinik http://www.karlskronadjurklinik.se/ för att ta henens stygn. Det var lite skräckblandad förtjusning från hennes sida. Dels var hon glad att träffa de som jobbar där, hon tycker väldigt bra om dem. Dels så har hon vart med om otäcka saker där och ville gå ut igen.
Hon la sig iaf snällt på golvet så att Anette kunde ta stygnen på henne. En praktikant hjälpte till att hålla hennes ena bakben för hon blev lite sprattlig. Tror det kliade lite när stygnen drogs ut.
Tyvärr får hon inte bada på ännu en vecka så hennes svans får vara lite grön ett tag till. Men det har läkt fint i alla fall så det känns skönt.

Alla valparna har halvt öppna ögon idag. Förvånande nog så har hanen öppnat så gott som hela sitt högra öga, han som inte hade dem det minsta öppna igår =)

Bilder kommer!

Stapplande steg

Nu måste jag uppdatera med att den vita tiken också öppnat ena ögonvrån =) Och den syns pyttelite i ena vrån på den röda tiken också.

Och att de har börjat ta sina första stapplande steg. Den röda honan började för några dagar sedan att gå på mycket vingliga ben och nu gick hanen väldigt bra fram till Tindra för att äta. Det ät så spännande att följa deras utveckling. Ska se om jag kan filma dem igen sen kanske.

Börjat öppna ögonen!!!

Äntligen!! Idag när jag vaknade kl 12 (jobbade inatt) så kollade jag valparna, är ju väldigt spännanden u att se när de börjar öppna ögonen. Och en av valparna har öppnat båda ögonen i ögonvrån!!

Och nej, det var faktiskt inte den stora röda som jag hade tippat på, utan den lilla rosa, minstingen, som är först!! =)

Igår fick de besök av Åse. Hon tyckte förstås att de var söta och skulle komma igen när de har öppnat ögonen.  De gör ju inte så mycket nu, äter o sover. Blir mycket roligare om en vecka eller två!

Höll på att köra på en hund!!

Det här har inte med Tindra eller valparna att göra, men måste berätta!!
Vi körde till Jämjö för att handla ikväll, David satt valpvakt under tiden, tog ca 30 min.
När vi var på väg hem (det är en krokig asfalterad väg med 70 km/h som fartgräns) så möter vi en cyklist med sin hund. Klockan var då ungefär halv sju, så det hade börjat skymma. Han hade inga reflexer och inget/dåligt lyse på cykeln.
Tobias körde och jag satt bredvid i framsätet. Plötsligt när vi är jättenära cyklisten och hans hund så springer hunden bakom cykeln och rakt mot bilen, den var alltså inte kopplad!!!
Tobias fick såklart slänga sig på bromsen och då blev hunden rädd och liksom stannade upp. Jag skrek för jag trodde vi skulle köra på hunden, vilket var väldigt nära kan jag säga!!
Chockade körde vi hem. Vi borde ha vänt och skällt ut människan!!
VEM cyklar på en asfalterad väg med en okopplad hund som han uppenbarligen inte hade pli på??!! När det nu dessutom är koppeltvång fr om 1 mars.
Han kan ju inte vara mycket rädd om sin hunds liv.Hoppas verkligen han blev rädd och fick sig en tankeställare.

Det brukar cykla folk längs denna vägen med hundar men de har alltid varit kopplade så därför blev vi extra chockade, kände inte igen den här mannen heller. Ser jag honom igen med hunden okopplad så jävlar!

Självkissande

Ja, 10 dagar gamla så kan nu valparna kissa själva.
När de vaknat sätter de sig som små hundar och kissar =)
De sover också väldigt mycket nu, äter mer sällan. Verkar vara ganska skönt för Tindra för hon kan då gå ur lådan medan de sover och lägga sig på golvet.

Valpbilder dag 10

Valparna fortsätter att gå upp snabbt i vikt, såhär ser dagens vikter ut:

Lila hane 902 g
Vit hona 863 g
Rosa hona 850 g
Röd hona 1004 g

Ja lilla tjockisen har alltså passerat kilo-strecket nu =)

Tog nya bilder på dem ikväll, var ju några dagar sen sist nu och de utvecklas snabbt. Fast inga öppna ögon ännu. Rosa tiken har fått mycket pigmentering på magen. Övriga har inga pigment alls på magen. Tindra har inte heller det men det har Norton.
Rosa tiken har också fått mycket svart på tramdynorna nu. Vita tiken och lila hanen har bara rosa på trampdynorna fortfarande, röda tiken har enstaka svarta prickar på ett par trampdynor, syns knappt än.

Lila hane:


Vit hona:


Rosa hona:


Röd hona:


Nu är ju klockan efter midnatt men bilderna togs innan dess så räkna detta inlägg som postat på torsdagkvällen och därmed dag 10 =)

Ikväll har David varit här och kollat på tv en stund. Han har inte sett valparna sen deras första dag då han akut fick vara valpvakt när vi var tvugna att åka och avliva förstfödda hanen mitt i natten. De har förståss vuxit mycket sen dess och han tyckte det var väldigt söta =)

På lördag kommer Åse och Sandra hit en stund för att kolla på dem.

Förutom närmsta släkten så får alla andra vänta med att se dem tills de är 4 veckor.

Valpbesök

Idag är första dagen sen valparna föddes som nån har vart här och hälsat på. Det var mina föräldrar som absolut ville komma, så de fick komma en liten stund. Tindra blev överlycklig!
Hon blev inte alls stressad och hade tid att lägga sig och ge valparna mat ändå så det kändes skönt.

Nu är det klart att en av tikarna kommer flytta till Kristianstad.
Däremot blev det inget med den andra intressenten så en tik är fortfarande ledig.

Har fått hem registreringanmälan idag påskriven av Carina. Så nu ska jag bara komma på namn till småttingarna så kan jag skicka in och få hem stamtavlor sen.

Problemet är att jag har sjukt svårt för att komma på namn. OM jag ska fortsätta ta valpar (isåfall på valpen jag behåller om några år) så är det ju kanske smidigt om detta blir en A-kull. Reggar jag kennelnamn så ska det ju påföras även på dessa valparna i efterhand.

Eller så väljer jag ett tema, eller en annan bokstav..Åh så svårt! Förslag? ;P

Visat intresse för alla valparna

Nu är det visat intresse för alla valparna. Ja en ska jag ju behålla själv men de andra tre har kanske sina hem ordnade nu. Den slutgiltiga bokningen av dem görs när de är 4 veckor, då får de intresserade komma hit och kolla på dem och se så det verkligen blir rätt för dem.
Det är väldigt svårt att sälja hund tycker jag, men jag tror att det kommer bli bra och att alla valparna kommer få jättebra hem :)

Inatt vågade vi äntligen sova samtidigt en stund. Tobias gick och la sig kl 7 på morgonen och jag låg kvar till kl 10. Jag vaknar ju ändå så fort de skriker men de låg och sov nästan hela tiden där på morgonen.

Men det är tur att vi har vaktat dem, Tindra har faktiskt lagt sig på nån av dem ett par gånger. Så sent som bara för en stund sen så la hon sig på den rosa tikens huvud. Hon skrek såklart och jag var snabbt där och kunde plocka fram henne. Klump-Tindra!

Dagens valpvikter

Ikväll har vi rengjort valplådan igen och Tindra ville genast bädda (=oreda), suck.

Ska precis gå o lägga mig men tänkte skriva valpvikterna iaf =)

Lila hane: 670 g
Vit hona 660 g
Rosa hona 654 g
Röd hona 744 g

Snart kommer de börja öppna ögonen, det är så spännande!

Skrik hela morgonen

Jösses vad svårt det har varit att sova nu på morgonen. Valparna var helt tysta i princip fram till vid 4-tiden, då började de visa sin rätta lungkapacitet. Har nog vaknat en gång i halvtimmen minst från dess till att jag gick upp kl 8.
Nu har de varit relativt tysta ett tag, Tindra hoppade ur lådan för att kunna vila lite. Tror hon väntar på frukost också.
Nu pips det igen :)
Det kan inte vara lätt att vara liten, blind och döv.
Men nu är det inte länge tills de börjar öppna ögonen och börja höra. Är dock inte alls särskillt säker på att pipen kommer upphöra för det ;) Men ska bli skönt när de blir 10 dagar och kan kissa och bajsa själva, för Tindra är inte direkt felfri på att veta när hon ska tvätta dem.

Valpmatning

Familjemys! Röda valpen ska såklart också ha mat!


Valpbilder dag 6

Tog nya individuella bilder på valparna idag för att visa hur de har vuxit och förändrats.

Dagens vikter:

Lila hane 600 g
Vit hona 570 g
Rosa hona 560 g
Röd hona 640 g

Lila hane:


Vit hona:


Rosa hona:


Röd hona:


Den röda honan är den som gnäller mest ;)
De är sånna tjockisar allihopa, sover ganska mycket nu.

Valpfilm

Här kommer videoklippet som jag lovade =)
Filmade de små när de låg och åt.Har filat klorna lite på dem ikväll så att de inte ska riva Tindra i stygnen på hennes mage, de var ganska vassa nu.

Även det här dygnet har de gått upp mycket i vikt.

Lila hane 516 g
Vit hona 520 g
Rosa hona 502 g
Röd hona 557 g

Nortons blogg

Vill påminna er om att gå in på Angelikas blogg (Nortons fodervärd). Där dyker upp både bilder och filmer på Norton titt som tätt. Just nu kan man se honom smaska popcorn =)

http://ankickan.blogspot.com/

Fick den här fina bilder på honom häromdan.Undrar hur lika valparna kommer bli sin pappa =)

Adoptivvalp

Hmm som alla vet så har ju Tindra en stark kärlek till sin röda ren. Och ja, igår så blev han uppgraderad till valp.
Den låg på golvet i tv-rummet och Tindra gick ur valplådan och hämtade den. Så nu bor renen i valplådan med sina fyra vita syskon.
Misstänker starkt att denna ren-kärlek kommer smitta av sig på valparna, så ni som ska köpa valpar av mig får nog skaffa en sån här också:

Så dagens vikter på valparna, de går upp grymt mycket i vikt!

Lila hane 440 g
Vit hona 440 g
Rosa hona 425 g
Röd hona 480 g

Tog såklart lite bilder på valparna också när jag ändå höll på =)

Rosa och vita honorna låg och sova och den röda honan samt hanen låg och diade när jag började ta kort.


Vita honan


Rosa honan vaknade och kravlade upp på Tindra


Röda honan blev mätt och kröp undan för att sova


Hanen ville bara visa upp sin mage idag =)


Lägger nog upp en liten film på dem ikväll!

Bilder på hundfamiljen

Nu är valparna vägda för dagen och de har gått upp bra i vikt.

Lila hane 385 g
Vit hona 378 g
Rosa hona 358 g
Röd hona 406 g

Tog lite bilder på familjen också =) Den fjärde syns inte för den ligger under tindras bakben och diar.
Om ni undrar varför Tindra ser beige ut i pälsen så är det för att när de gjorde kejsarsnitt så lutade de bordet lite så hennes huvud var som lägst så det rann en massa fostervätska i pälsen på henne. Jag får inte duscha henne än, men det ser iaf mycket bättre ut nu än i förgår.

Snygg stil va ;) Navelsträngarna har börjat ramla av på några av dem nu och den vita honan har börjat få pigment på nosen.

En pipig natt

Inatt har de små pipit mycket, och då vaknar jag direkt och blir orolig för dem. Men Tobbe har tittat till dem väldigt noga.
Skönt att få sova länge inatt, har sovit nu mellan 22-07.

De små ligger och sover just nu. Man riktigt ser hur de växer =)

Lugnt i valplådan

Nu ska jag strax äntligen få sova igen och Tobbe sitter återigen vaken till imorrn bitti.
Dagen har gått bra, valparna är starka och pigga och väldigt fina i hull.
Även Tindra mår bra och har återvunnit sin aptit, vi har ökat på fodermängden nu också, tycker det var väldigt svårt att veta hur mycket man ska ge, står så dumt på förpackningen och hemsidan. Ger henens Royal Canin Starter och det står bara dosering upp till 9 v i dräktigheten och sen står det hur mycket valparna ska ha i avvänjningen.
Men nu har jag läst och fått råd så det ska nog bli rätt.

Vi bäddade rent i valplådan idag också, var ganska snuskigt på handdukarna.

Valpbilder!

Nu ni, nu kommer de första valpbilderna! Hoppas ni blir lika förälskade i dem som vi är =)

Först dagens vikter:
Lila hane 330 g
Vit hona 328 g
Rosa hona 320 g
Röd hona 367 g

Lila hane:
Vit hona:
Rosa hona:
Röd hona:

Valppassning i ottan

Ja, nästan iaf, sedan 05:30 har jag varit vaken, då orkade Tobbe inte sitta upp mer utan behövde sova. Jag är fortfarande jättetrött, räckte tydligen inte med 4 timmar igår eftermiddag o 5 timmar inatt.
Är just nu väldigt sugen på att sova en stund till när Tobbe vaknar men kanske är bättre att jag kämpar mig genom dagen och lägger mig tidigt ikväll så jag får sova längre inatt.
Svårt det här med att planera in att sova i skift.

De små mår bra iaf. Tobbe lyckades inte få med sig Tindra ut och kissa inatt men hon följde med mig ut nu vid kl 8, sen hade hon bråttom in till de små igen, hon glömde bort att dricka så jag fick ge henne vattenskålen en stund så hon kunde dricka där hon låg sen.

Är orolig för de andra också nu efter vad som hände inatt, men de verkar starka alla fyra.

En valp är borta

Ikväll blev den vita hanen, den förtfödda, dålig. Började med att han låg och skrek. Tindra tvättadeh onom i rumpan då så han bajsade då blev han tyst lite och sen började han skrika igen och strax därpå märkte vi att han andades konstigt. Sen gick det snabbt utför och han började kippa efter andan. Vi försökte slunga honom, suga vätska ur munnen, ge honom luft, massera, ja allt. Slutade med att jag väckte två veterinärer och åkte till den ena och avlivade honom =ó( Fanns inget att göra, hon trodde han hade hjärtfel som ledde till lungödem.

Känns bara så hemskt när vi redan har varit med om tillräckligt nu kan man tycka.

Hjälp mig hålla tummarna för de andra fyra och Tindra nu!

Komplicerad förlossning

Förstår att det är många som har undrat hur det har gått och vad som hände när vattnet hade gått. Svaret är tyvärr att ingenting hände, det kom inte den minsta värk på 3 timmar så jag fick till slut ringa o väcka en veterinär, som ställde upp trots att de inte har jouröppet och mötte mig på kliniken kl 5 inatt.

Vi röntgade Tindra och såg att det var en valp som låg redo att komma ut vid bäckenet. Det såg i övrigt ut som ca 4-5 valpar på bilden. Så de gav henne kalk för att sätta igång värkarna och konstaterade att hon var trång och att det troligen inte skulle gå. Otroligt nog så fick hon igång ganska kraftiga värkar och fick ut huvudet på den stora valpen som låg redo, och han levde!!  För ja, det var en hane (omärk hane/vit hane).
Tindra blev jätterädd och vilel inte kännas vid honom alls så jag fick ta hand om honom och torka honom och hålla honom varm.

Vi gav mer kalk och ut kom..ett ben och en svans =/ Inte lovande, utan sin fosterblåsa dessutom. Och mitt i allt det tog hennes värkar slut. Det var omöjligt att dra ut den. Hemskt torrt blev det. Till slut fick hon några kraftiga värkar till så halva valpen kom ut och gick att dra ut resten. Den var livlös. Hade MASSOR med vätska i lungorna vilket inte är så konstigt.
Det var en stor hane och medan Tindra vilade så försökte de snälla djursjukvårdarna att återuppliva den i 30 minuter innan de till slut gav upp.

Mer kalk-medicin och nästa valp kom ut väldigt lätt medan Tindra satt i ett hörn och krystade, det var en liten tik (omärkt tik/vit tik). Och nu började Tindra acceptera att valparna låg hos henne och försökte dia. Lilla tiken var väldigt arg-pipig och skulle bara ha mat, och hittade snabbt en plats.

Mer medicin och så trillade nästa valp ut jättelätt medan de andra två låg och diade. Det var en hane till (lila hane).

Sen gick det trögt, hon fick dropp med kalket utspätt i, hade lite svaga värkar men det låg ingen valp i utdrivningsläge. Fick en spruta kalk under huden men ingen förbättring. Röntgade och såg att det var två valpar kvar. Alltså 6 valpar sammanlagt inräknat den som dog.

Tre timmar efter att lila hanen föddes så tog de in Tindra på operation för kejsarsnitt.

En stund senare fick jag beskedet att de hade plockat ut två tikar i snittet och de mådde bra! Svart nos hade de båda =)

De kunde rädda livmodern på Tindra men den var helt sabbad efter den värkframkallande medicinen så några fler kullar blir det inte! Skulle ändå inte våga chansa nrä hon inte fick några egna värkar, stackars hund!

Hon var väldigt medtagen efter snittet och blev väldigt orolig när hon vaknade och hörde sina valpar, vi la dem hos henne och då blev hon lugn, hon hade accepterat dem helt och började tvätta dem.

Vid 13:30 var vi äntligen hemma med den nya lilla familjen. Nu blir det att sova iskift den första veckan för att vara på säkra sidan. För at tse til latt Tindra inte lägger sig på dem nu efter narkosen så hon är lite vinglig.
Hon är väldigt duktig och tar mycket bra hand om dem nu.

Jag var tvungen att sova en stund innan jag orkade sätta mig här och skriva om allt. Har även haft telefonen avstängd idag för att inte störa Tindra i värkarna, var flera som ringt och skrivit och frågat hur det gått, så jag ber om ursäkt att ni inte kunnat få tag på mig.

Valparna är stora och fina allihop, jag har märkt några av dem med nagellack och vikterna är följande:

Vit hane 336 g
Lila hane 316 g
Vit hona 310 g
Rosa hona 296 g
Röd hona 332 g

Bilder får ni vänta på tills imorrn tror jag, får se lite =)

Vattnet har gått!!

Kl 00:40 gick vattnet på Tindra, hon ligger nu i sin valplådan och är väldigt eländig och nu väntar vi spänt!

Tindra dygn 62

Är väl bäst med en bild på henne innan valpning =)
Här ligger hon i sin valplådan, där hon legat hela dagen. Dynan var helt ihopknölad innan av allt bäddande, passade på att rätta till den sist när jag tempade henne.


Snart är det dags för valpar!

Ja vid halv fyra hade hon visserligen sjukt 0,1 grad till 37,8 men fick höra att det var normalt, och efter det steg hon och ligger just nu på 38,2 grader. Sp jag kan inte tänka mig annat än att det blir ikväll.

Tempökning

Nu har tempen gått upp igen till 37,9 grader. Den har alltså bara ökat idag. Alla andra dagar har den gått upp och ner för varje gång men inte nu. Har den gått upp mer nästa gång jag tempar så måste det hända ikväll. Annars är det kanske falskt alarm. Men känns som att det ska bli ikväll.
Jag är så spänd!!

Märklig promenad

Tog precis ut Tindra för att gå en kort promenad, när hon kissat första gången såg vi att det hängde en lång slemsträng från hennes vulva. Funderade på om vi verkligen skulel gå, men gjorde det ändå. Hon gick mycket fortare under promenaden än vad hon gjort på länge, var som att hon letade efter nåt, betedde sig mycket märkligt. Även på hemvägen knatade hon på snabbt och när vi kom hem la hon sig direkt i valplådan igen.

Läste nu på internet att det kan bli så med slem under öppningsstadiet eller precis innan valpningen. Ja, bara att vänta och se. Hon bäddar fortfarande ibland.

Lite orolig

Inatt väckte Tindra mig halv fem. Hon verkade lite oroligare, liksom väldigt kontaktsökande och ville bli klappad och ligga nära. Låg o klappade henen så länge jag orkade sen la hon sig hos Tobbe. Släpade mig upp o tempade henne och hon låg på 37,3 grader. Blev väckt igen vid nio-tiden och då låg hennes temp på 37,4 grader.
Hon ville inte alls ha sin frukost idag utan la sig i valplådan direkt efter vi vart ute med henne. Nu är hennes temp på 37,6 grader och hon har börjat bädda.

Redo för märkning

Har plockat fram lite nagellack nu att märka valparna med. Tog rött, blått och rosa. Tänkte att de ska räcka till upp till 8 valpar eftersom att man kan ha en hona och en hane med samma färg plus att man kan ha två omärkta.

Nu tror jag vi är så förberedda vi kan bli. Känns som att det ska bli valpar ikväll/inatt *hoppas*.

Kan tillägga att det var gott med kroppkakor innan :) Och Tindra ville väääldigt gärna smaka. Hon såg oförskämt pigg ut när hon kände lukten av kroppkakor och glufade snabbt i sig de två små bitar jag gav henne.

Går miste om kroppkakor

Ja, just nu är Tobias och hans bror och sin mamma och äter kroppkakor. Jag är hemma och passar Tindra ifall hon skulle få för sig att börja valpa.

Fast det är väl lite lögn att säga att jag går miste för han lovade faktiskt att ta med sig några hem till mig :) Så det ser jag fram emot.

I vanliga fall hade nog Tindra gjort allt för att få sig en smakbit, men tror inte hon lär vara så sugen idag..

Nybadad

Inga valpar ännu.
Vi var på en liten promenad innan och efteråt så tog jag in Tindra i duschen, ja jag fick kämpa lite för hon var inte alls sugen. Duschade bara hennes bakdel och mage.

Idag åt hon halva sin frukost. Åååh jag undrar verkligen när det är dags.

Såhär har tempen legat idag:

09:00- 37,8 grader
11:30- 37,7 grader
13:30- 37,6 grader
15:30- 37,9 grader

För er som undrar vad tempen visar så är det dräktigheteshormonet som kämpar mot förlossningshormonet. När det är riktigt nära så sjunker tempen ganska lågt, lägre på små raser än stora, och sen när den gått upp till normalt (kan ta ca 12 h) igen så börjar utdrivsningstadiet, dvs vattnet går och hunden får värkar. Men sålänge tempen går upp och ner såhär så är det inte så jättenära iaf.

2 dagar kvar till dygn 63.

Utebliven kvällsmat

Nu måste det snart vara dags för hon åt inte sin kvällsmat! Och hon är världens matvrak och har särskiltl varit det nu under dräktigheten. Men ikväll ville hon inte ha.

Är SÅ glad att hon höll sig fårn att valpa medan jag var i Jönköping idag, var så nervös att Tobias skulle ringa och säga att hon kommit igång.

Igårkväll när vi gick och la oss gick hon in i valplådan för första gången dessutom! Sen låg hon där nästan hela natten och har gjort så nästan hela dan idag me. Jag kom hem kl 20:40 ikväll och först nu 23:29 klev hon in i valplådan igen för första gången sen jag kom hem.

Kan verkligen inte tänka mig at tdet dröjer till tisdag faktiskt.

Hennes temp har sett ut såhär idag:

07:00- 37,4 grader
09:30- 37,2 grader
11:30- 37,6 grader
13:30- 37,8 grader
15:30- 37,8 grader
17:30- 38 grader
19:30- 38 grader
22:30- 37,8 grader

Temperaturändring

Tempen har gått upp och ner på Tindra idag.

kl. 8:30- 37,3 grader
kl 10:30- 37,4 grader
kl 12:30- 37,1 grader
kl 15:00- 37,7 grader
kl 16:00- 37,4 grader
kl 18:00- 37,9 grader
kl 20:00- 37,8 grader

Gissar att det inte är dags än iom att det går fram och tillbaka. Hon är duktigt trött på att få tempen tagen nu och kniper allt hon kan för att slippa :P

Tjockisbild

Här kommer en bild jag tog på stackars lilla Tindra.Inte så konstigt att hon har svårt att röra sig =/

Nära valpning?

Vaknade tidigt för att åka till jobbet, fick ett samtal precis när jag skulle åka att jag inte behöver vara där förrän runt 12, nåja.

Tycker Tindra beter sig lite konstigt idag. Hon gör lite besvärade läten emellanåt och vid ett tillfälle i morse låg hon och skakade. Har tempat henne och hon ligger på 37,3 grader.
Hennes vulva har svullnat upp och blivit större.

Kan det vara dags snart?

4 dagar till dygn 63 annars.

Fick ett mail igårkväll av en tjej i Köpehamn, hno och hennes familj var intresserade av en tikvalp. Kul att det börjar trilla in lite intressenter :)
Jag säger till de som är intresserade att de får komma hit när valparna är 4 veckor och hälsa på. Blir ju i påskhelgen ifall hon får valpar i helgen nu.

Baddags

Jo jag har bestämt mig för att bada henne ändå, åtmindstonde bakdelen av henne. Fick poängterat att det är lika viktigt att tiken är ren vid valpning som att man själv är ren om händerna osv.
Plus att det ngo är skönt för henen att bli lite tvättad.

Tycker hon kan inte ens ligga ordentligt ikväll, det är bara mage överallt.

Bestämde mig att inte röntga henne, känenr att det är för sent i dräktigheten för att jag ska våga chansa på att dra iväg med henne. Det får bli så många det blir och det ska nog gå bra!

Har kommit på mig själv med att vara väldigt nervös nu, fick ont i magen innan när jag satt o funderade på när hon kommer valpa, hur många det ska bli och hur många av varje kön.
Dessutom är jag så jävla känslig så om Tindra har ont och är ynklig vid förlossningen så kommer jag säkert börja gråta, suck :( Hon är ju min lilla bäbis! Om inte annat så lär jag gråta av glädje när de små liven kommer ut.


Idag var mamma och pappa här- igen. Nåja det gick bra idag men har sagt till dem att de inte får komam hit mer nu innan valparna är födda.
Hmm mamma som blev helt förfärad när jag sa att Tindra skulle ha valpar klappade henne massor när de kom och pratade med henne "Ååh, ska du ha valpar..ja du är så fin!" och så fick hon en kakbit under bordet nrä de fikade :P
Misstänker att det 'är fler än valpköpare som kommer besöka oss runt påsk...
Tobbes mamma ringer också ofta och undrar hur det är med Tindra och hur det går. :)

Idag satte vi upp en grind mellan tv-rummet och köket. Så Texas kommer få vara i köket/hallen om nätterna fr o m nu, ja även på dagarna sen när valparna är här. Hoppas även kise väljer att hålla sig på den sidan grinden.

Kissproblem

Stackars Tindra, hon är så tjock nu så att hon kissar lite varje gång hon lägger sig ner för att blåsan trycker på.
Behöver jag säga att hon inte luktar så gott?
Funderar på att duscha av henen lite i rumpan, men å andra sidan så tar det sån tid för henen att torka så det kanske blir obehagligt. Kommer ändå få duscha henne efter valpningen, som kan bli när som helst nu, det är dygn 58 idag.

Inatt började vi sova i tv-rummet, kommer göra det fram till valpningen. Misstänker nämligen att hon lär sätta igång o föda på natten och då är det ju inte så kul om man ligger och sover.

Idag har vi köpa lite mer bra-att-ha-saker inför valpningen, glidslem och disinfektionsmedel.

5 dagar kvar till beräknad valpning!

Röntgenfunderingar

Funderar plötsligt på om jag kanske ändå skulel röntga Tindra för at tfå veta hur många valpar hon ska få.
Pratade idag med veterinären jag jobbar hos och hon undrade varför jag inte röntgade henne med tanke på att det är Tindras första kull och första gången jag är med om valpning. Frågade nämligen henne om lite råd och hur man vet om nåt gått fel, hur man vet om tiken är färdigvalpad osv.

Så kanske jag skulle det? Fast tänk om hon blir stressad av att åka till vetten så här nära på slutet.
Och på sätt och vis är det ju kul med överraskningen hur många valpar det blir när de väl föds.

Ska jag röntga så får det ju bli imorrn om nån har tid att ta emot mig, på fredag ska jag jobba och sen på måndag är det för sent, jag åker inte en dag innan beräknad valpning.

Åh vad göra?!

6 dagar kvar...har köpt en ny säck foder till Tindra idag och även mjölkersättning för att vara redo om det behövs.

En veckas valpväntan kvar

Idag är det 7 dagar kvar! Tindra gnydde lite ikväll och när jag la handen på hennes mage så kände jag kraftiga sparkar. Måste vara jobbigt för henne.
Hoppas hon mår bättre så snart valparna är födda.

Första valpköparen

Idag hände det, det första valpintressenten hörde av sig. Jag blev väldigt glad när jag läste mailet för det verkar vara en väldigt trevlig liten familj som ser väldigt mycket fram emot sitt gemensamt första valpköp. De vill ha en hane och de vill testa på agility och utställningar med honom :) Så nu håller vi tummarna för att det finsn en liten hane i Tindras mage som kommer passa just den här familjen jättebra.

Sitter och kikar på House på tv, släppte ut Tindra för att kissa i pausen, vi ska gå en promenad efteråt tänkte jag.
Hon tar verkligen sin tid på sig nu, strosar runt, sniffar, kissar ett par gånger :)
Lilla tjockisen, hade kameran med mig ute. Är faktiskt fint väder idag, varmt ute och solen tittar fram emellanåt. Kanske är det vår i Blekinge nu?

8 dagar kvar!
Den första sparken

Jag har känt och känt på hennes mage i en vecka nu för att känna sparkar. Tyckte jag kände förra helgen men tänkte jag inbillade mig, vilket jag säkert gjorde då det var lite tidigt.
Men NU, äntligen, så kände jag en tydlig spark!
Vi sitter här i soffan och kollar på Beck- Den svaga länken och nu är det nyhetspaus. Så jag satte mig bredvid Tindra i soffan (jodå hon orkar fortfarande hoppa upp där) och kände :) Härlig känsla verkligen!
9 dagar kvar nu till dygn 63.

Nån som vågar dra till med en gissning på vilken dag valparna kommer och hur många det blir? :)

10 dagar kvar

Ikväll har jag kammat Tindra, det tog en bra stund och jag fick loss massor med päls. Men fin blev hon och nu är det klart innan valpningen.

Valpning om 10 dagar nu. Ja kan ju vara mer eller mindre, kan bli redan på torsdag, vem vet!

Valplådan klar

Ikväll har jag inrett färdigt valplådan. Jag la tidningspapper över hela botten, sen täckte jag tidningarna med handdukar och ovanpå det ett påslakan. Sen la jag tillbaka hennes bädd då.

Får nog sitta där stundvis med henne nu varje dag och klappa henen så hon vänjer sig vid att vara i den.

Nu inväntar vi bara valparna också, 12 dagar kvar!
Nåja, inte "bara", för det är fortfarande lite saker vi måste skaffa för att vara förberedda.

Mardrömmar

Idag när jag stod i köket så låg Tindra i hallen och pltösligt hörde jag hemska läten från henne, lät som att hon hade väldigt ont. Skyndade mig såklart ut i hallen...och där låg tjocken och sov!!!! Ja hon drömde alltså, ryckte och gnydde i sömnen. Gick och väckte henen ur hennes uppenbart hemska dröm.
Tror hon drömde att hon såg Norton para sig med en annan tik ;)

Hann precis gå en runda innan det började ösregna i eftermiddags. Men det var ändå geggigt på grusvägen där vi gick, så halva Tindra var brun när vi kom hem. Torkade så gott jag kunde men misstänker att hallen är ett smärre grustag nu.

En bild från efter att jag väckte henne ur drömmen.

2 veckor till valpning

Nu är det bara 14 dagar kvar till beräknad valpning!! Valparna ska nu vara 10 cm och man ska kunna börja känna sparkar.
Tyckte faktiskt jag kände sparkar i söndags kväll, två gånger, men jag kan ha inbillat mig.
Hon är väldigt tjock nu, och trött. Fast hon har fortfarande inga större problem att gå promenader.

Ja valpningen är ju beräknad till 17 mars, då är det dygn 63. Igår gjorde jag något eventuellt ganska korkat. Bestämde mig för att åka till Jönköping över dagen den 14 mars. Tobias får förståss vara hemma och vakta henne och jag kommer vara hemma till kvällen. Men TÄNK om hon väljer att valpa just då :S Nåja, det är ju iaf "bara" 30 mil så isåfall kör jag ju hem direkt. Ska nog gå bra, får ta ett snack med henne om att hon får hålla sig till beräknat datum.

Hundbädd

Såhär blev bädden jag sydde som nu ligger på plats i Tindras valplåda!Men tror det saknas nåt..hmm ja just det- hunden!
Vad tycks?! Nån mer som vill ha en kanske? ;)

Norton the Stud

Idag har Tindras Norton haft besök av en annan tik och parning kommer ske i slutet av maj.
Tindra som hoppades på bröllop till sommaren känner sig smått besviken över detta och har bestämt sig för att tjura över detta vid ytterdörren resten av dagen. Hon är lite käsnlig med alal hormoner som svallar ;)

Själv önskar jag lycka till med parningen och hoppas att Nortons andra kull blir lyckad :)

Vi har haft besök idag av en familj på fyra personer som skulel kolal på chinchillor, Tindra blev överlycklig. FYRA stycken som klappade henne massor..ja de blev något distraherade fårn chinchillorna och klappade Tindra och Janus lika mycket som de tittade på chinchillorna :)
Tindra visade att hon kunde "Tass" vilket imponerade på gästerna. Pappan i familjen var också facinerad över att hai nte kände av sin hundallergi när han klappade Tindra och blev väldigt förtjust i henne. Berättade förståss att hon ska ha valpar om två veckor ^^

Medan Tindra sov inatt så jobbade jag på Schlagerbaren i Karlskrona. För första gången sedan återinvigningen på nyårsafton så var det fullt där inne. Anledningarna var två, löning och uppträde av Mattias Holmgren. Han sjöng på schlagerbaren så nu har jag fått se och höra honom, trevlig arbetsförmån tycker jag :)

Nu ska jag gå o stoppa Tindras valplådepuff som jag sydde igår, bilder kommer.

RSS 2.0