Valplådan är byggd!

17 dagar kvar till valpning och idag har vi byggt valplådan.

Numer är det regler på att man ska ha våtrumsmatta under kakel på golvet i ett badrum så det var vi tvugna att lägga in när vi renoverade. Vi fick en bit över som blev perfekt att ha som botten i valplådan, så den släpade vi in igårkväll.Byggnadsmästaren ;)


Kise ville visst vara med och bygga :)


Såhär blev det färdiga resultatet:
Hålet är till för att Tindra lätt ska kunan gå in där även när hon är som tjockast, vi kommer fixa det sen när valparna börjar utforska. När de blir stora nog får de vara i köket istället.

Nu ska jag sy en dyna åt Tindra att ligga på så hon får det mysigt. Så får man väl lägga dit en massa tidningar och handdukar sen.

Två fluffiga kompisar

Tjockis och hennes kisekompis vilar sig i köket :)Tyckte det såg kul ut med deras lika sovstil!!
Om nån undrar varför det står Ikea-kassar med tyger i köket så är det tygerna jag har till puffarna och det som jag syr. Sydde några beställningar idag därför står de där.

19 dagar kvar nu!

Nedräkning till valpning

Ja nu är det så kort tid kvar att man kan starta en lite nedräkning =) Så idag är det 20 dagar kvar till beräknad valpning!
Idag har hon vart trött och mest sovit. Gjorde ett krafttag och lekte lite med sin ren innan kvällmaten nu när hon vart ute.

Vi var och hjälpte vår kompis Håkan att flytta idag så hundarna blev hemma själva lite längre än vad Tindra klarar av just nu, resulterade i att hon kissat i skinnsoffan när hon inte kundeh ålla sig längre, stackars liten. Inte lätt att ha valpisar så livmodern trycker på urinblåsan.
Är glad att vi har skinnsoffa iaf, tyg hade inte vart så skoj =)

3 veckor kvar

Jag är så förväntansfull, idag är det bara 3 veckor kvar till planerad valpning!!! 25 kilo väger den lilla tjockisen redan.
Det är ju så att fostren  utvecklar mer än 75% av sin födelsevikt från vecka 6-9 så har hon redan gått upp 4 kg så kanske det är ganska många?
Nu är valpisarna iaf 7 cm långa och frammåt fredag börjar de utveckla päls =)

Idag har Tindra vart på promenad med min mamma, det tyckte hon var värst kul. Hon älskar ju när folk hälsar på och att få följa med nån annan ut och gå är ju kanon!

Snart ska valplådan byggas så hon hinner bo in sig i den.

Fjäsk för besökare

Igår var våra kompisar Pelle och Victoria här. De hade med sig sin tik som och är dräktig. Tindra brydde sig inte om henen, hon brukar inte riktigt veta hur hon ska leka med mindre hundar.
Men det var ju jääättekul att bli klappad av andra och försöka fjäska till sig sockerkaka och chips. Hon trängde in sig mellan Victoria o Tobbe i ena soffan och satt och dreglade dem på armarna för att hon ville ha vad de åt...eländiga hund!
Lite senare kom hon och la sin röda ren i Pelles knä och och lycvkades få honom att leka med henne.

Så himla trevlig kväll tycker Tindra!! =)

Reklam för valparna

Om man går in på Samojedklubbens hemsida
www.sphk/samojed.se
så kan man nu se att vi väntar kull om man kikar under Valpar och sen planerade kullar =D

Chipssugen

I fredags var jag på tjejfest med jobbet och spelade därför in Lets Dance. Satte mig framför tv'n nu med en chipsbunke för att kolla på det. Kom kvickt fram ett fluff och la huvudet på soffan för att bli uppbjuden. Vem kan motstå ;) Såklart fick hon komma upp och trängas med mig i tvåsittssoffan.
Strategiskt la hon sig med huvudet väldigt nära chipsen. Hon fick ett chips som jag råkade tappa på tröjan men det får räcka, vi vill inte ha feta valpar :)

Hennes tuttar har blivit mycket större nu och magen har blivit stinn!

Skogspromenad

Här har vi firat Alla hjärtans dag med att vara ute på en skogspromenad idag.
Med tanke på hur duktig Tindra var ute häromdan så vågade jag låta henen var lös på rundan.
Det gick faktiskt jättebra! Hundarna lekte, eller Texas lekte och försökte få igång Tindra, som tyckte det var mer intressant att sniffa för det mesta.
När vi kom tillbaka så grävde Tindra ner hela huvudet under snön på vår åker och plöjde sig fram, haha. Så vi hade lite snökrig med henne, tyckte hon vart väldigt kul!

Tindra skickar en Alla Hjärtans Dag-hälsning till sin Norton!!

Snöbus

Idag utförde djuren en kupp.
Vi hade precis vart ute med hundarna och satte in dem för att gå ut igen och hämta in ved. Texas tyckte att ute var bättre så han bestämde sig för att öppna ytterdörren och ut sprang både han och Tindra. Sprang mot huset för att stänga dörren innan katten hann ut, men han var förståss snabbare än mig.
Gick förvånansvärt bra faktiskt. Tindra får aldrig vara lös för hon bara springer iväg men nu var väl snön så kul så det räckte för henne. Hon och Texas lekte länge i snön. Kisen blev mäkta förvånad och besviken över att det låg nåt äckligt vitt och blött på marken så det var ingen risk att han skulle springa iväg.
Gick in och hämtade kameran och tog lite bilder på dem.Texas gillar att fånga snöbollar...


Lite grävande i snön


Visst är hon fin =)
Snöjakt


Bus


Och så två bilder på JanusValpisar i magen

Oooh det är ju nu som jag verkligen ska vara aktiv som bloggare, ska skärpa mig jag lovar!

Kan börja med att parningen gick bra- till slut. Vi åkte ju upp till Norton på dygn 14, men inte förrän dygn 18 blev det parning med ca 10-15 min hängning.

Bild på det vackra paret.


Sen har tiden gått väääldigt långsamt nu i 29 dagar. Vi har inte sett några säkra tecken på valpar. Men hon kläktes efter 2½ vecka, kan ha varit att hon mådde illa då. Och hon har haft genomskinliga flytningar. Men jag vågade inte hoppas.

Vi hade inte bestämt oss för om vi skulel göra ultrljud eller inte förrän vi för en vecka sedan fick reda på av en kompis, Pelle, att hans föräldrar har ett eget ultraljud hemma eftersom att de har får och att vi kunde ultraljuda hemma hos dem om vi ville. De har även egna hundar som de brukar använda det ultraljudet på, de är uppfödare.
Så det lät bra och Tindra gillar att åka bil så vi bestämde oss för att ultraljuda idag kl 15.
Kändes skönt att slippa veterinären, Tindra har vart med om så mycket där så hon gillar inte alls att åka dit längre.

Jag var SÅÅÅ nervös. Ultraljudet var sånt att det skulle pipa om hon var dräktig när man kom över ett foster. Först hände absolut ingenting, men sen, när han flyttade den mer mot mitt mellan spenarna på henne så pep det :D Och de kunde säga att hon är dräktig. Jag blev otroligt glad.

Så nu har vi 5 veckors väntan sen är det dags för valpar. 17 mars är beräknat valpningsdatum.
I slutet av februari tänkte vi börja bygga hennes valplåda.

RSS 2.0