Besiktningstid bokad

Idag var jag hos veterinären med min kise Tussi som bor kvar hos mina föräldrar. Hon hade blivit biten i tassen och var tvungen att få dränering, men det gick bra så vi hoppas hon repar sig snabbt nu. Hon är 14 år men man märker inte alls att hon börjar bli gammal =) hennes mamma Mise är 17 år!
Iaf, så när jag var där så passade jag på att boka tid till besiktning, vaccin och chipmärkning av valparna samt vaccin för Tindra också.
Fredagen 8 maj ska det ske, kl 9:30 på Karlskrona Djurklinik där småfluffen föddes.
Blir deras första bilresa så ska bli spännande, kommer säkert gå jättebra.

Igår fick valpisarna träffa Davids hund Hero för första gången. De gjorde som när de ser katten, dvs full attack..Hero blev rädd för dem och tyckte det var väldigt otäcka, det såg sjukt kul ut.
Till slut verkade han ändå förstå att de vilel leka med honom och gjorde lite försök att inbjuda till lek, men han blev fortfarande rädd om de smög sig på honom när han inte var beredd...han är lite speciell ;)

Katten vill inte alls leka med dem längre. Det gick an i början när de jagade honom lite mer lojt en i taget. Men nu kutar alla mot honom och ja verkligen springer över honom. Så nu försöker han bara ta sig genom köket när alla sover och skulle han ändå inte lyckas passera obemärkt så flyr han snabbt upp på köksbordet för mellanlandning.

Ska ta lite fler kort på dem snart, de växer snabbt nu. Måste bara ladda betteriet i kameren först.

På torsdag kväll kommer Angelica, Andreas, Sara, Henrik o Norton hit. De skulle egentligen komma på fredag men det blev ändrat igår.  Efter Saras dansträning kl 19 kör de direkt hit. Vi ser mycket fram emot detta =)

Fler valpbesökare?

Igår var Pelle och Victoria här, de tyckte att valparna var sjukt söta. Särskilt Victoria. Hon sa att det var de sötaste valpar hon sett =) Och hon vilel gärna smuggla ner en valp i väskan, haha. Hon sa att hon Pelle skulle ha en schäfer nån gång så skulle hon ha en samojed. Ja det är så absolut inte svårt att bli kär i de små isbjörnarna.
Tack Pelle o Victoria för en mycket rolig kväll. Tindra och valparna tyckte och det var jätteskoj med besökare också. Valparna var galna i Victoria och hoppade upp i knät på henne och drog i hennes kläder samt bet henne i tårna, haha =)

Om det är fler som vill se våra små underverk så är det bäst att passa på nu, för snart flyttar de =ó(
Nästa helg kommer pappa Norton med ägare ner för att hälsa på och se de små, efter det är det bara en helg till innan de flyttar. Usch vad jobbigt det känns, vill inte alls att de ska flytta hemifrån om 2½ vecka!
Så, kom gärna hit =) Det är bara bra för de små att få så mycket social kontakt som möjligt.


Tårtbud

Vi har haft valparna ute igen, både igår och idag. Igår tyckte Njorton att en påsklijla skulle dö, så han tuggade sönder den. Vi var inte så värst intressanta ute längre utan det är utforska mer som gäller nu. Gärna under altanen. Vita tiken tyckte det var bäst att för säkerhets skull bada i vattenskålen innan hon sprang in under altanen så hon var helt brun och blöt när vi skulel ta in dem.
Rosa tiken la sig däremot bredvid altanen och somnade med en sten som huvudkudde.

Idag var vi och lämnade en stor tårta på Karlskrona Djurklinik som tack för hjälpen med Tindras förlossning. Elisabeth, Carina och Anja steg upp kl 4 på morgonen för att hjälpa oss och det är vi väldigt tacksamam för, annars vet man inte hur det hade gått om vi inte hade fått komma dit.
Jag gjorde även ett litet collage med en bild på varje val poch en på Tindra och skrev ut på ett fotopapper som vi också gav dem så de skulle få se hur söta valparna är ;)

Ikväll kommer Pelle och Victoria hit för att hälsa på oss och kika på valparna, ska bli väldigt trevligt.

Större "valplåda"

Idag gav jag valparna mat på morgonen när jag steg upp, sen åkte jag till jobbet och glömde kvar matskålen i valplådan. När Tobbe vaknade så låg Njorton och sov i den....hahaha.
När jag kom hem ikväll så var det äntligen tid över för att flytta valparna till köket. Vi har en grind till hallen och en till tv-rummet så att de håller sig till att vara i köket. Fick ta bort alal sladdar från golvet och flytta på lösa saker som strykbräda och stolar. Bordsbenen klädde vi in med tidningspapper för tat förebygga eventuella tuggmärken.
Köket är ganska stort så vi la bara tidningar i två hörn och ett lakan under bordet.

När vi släppte ner dem i köket så uppstod allmän förvirring först, de var nyvakna.
Men det tog inte lång tid innan vita tiken började utforska medan hon glatt viftade på svansen. Sen började hon studsa runt och leka. Katten råkade befinna sig under köksbordet just då och det var kärlek direkt..ja från vita tikens sida dvs. Hon utsåg honom till hennes bästa kompis i hela världen och började leka med honom. Janus är lite förnäm av sig och ganska bestämd, han såg kränkt och lite äcklad ut när hon började springa efter honom...ja springa efter var inte allt hon gjorde, hon störtdök in under honom med hela kroppen, viftade på svansen som en propeller och försökte för glatta livet att inbjuda honom till lek. Han såg irriterad ut hela tiden men jag är säker på att han tyckte det var kul fast  det skulle han förståss aldrig erkänna. Han stannade nämligen kvar i köket tills valparna somnade och lekte med dem på sitt eget lilla sätt, väldigt försiktig var han.

Ja Njorton började utforska köket strax efter vita tiken medan röda och rosa tikarna stannade länge i sitt hörn. Till slut lekte även röda tiken men den rosa var inte pigg på det. Hon är ganska försiktig av sig.
Just nu ligger alla och sover i varsitt hörn i princip. Men här kommer lite bilder fårn leken innan.

Klockren bild!!


Lek med mig, katt!


Nej nu jävlar!


Då ska jag jaga dig!


Njorton fattade tycke för fåret. Kanske såg en viss likhet med sig själv i det...


Äckliga valp!


Röda tiken hittade Texas bäver


Här har Njorton slocknat


Röda tiken la sig framför Njorton


Rosa tiken la sig vid grinden till tv-rummet


Och till slut så la sig även den vita tiken

Valparnas första utevistelse

Idag var det väldigt fint väder här och varmare än vad det har varit förra veckan. Så vi bestämde oss för att ta ut valparna en stund för första gången. Tre valpar blev lite chockade medan den vita blev superglad och direkt började springa runt och bjöd in oss till lek, viftade massor på svansen och Tindra började leka med henne, hon tyckte tydligen det var jättekul att ha dem ute.
Efter en liten stund började även övriga tre se sig om kring och utforska. Texas var också med ute och tyckte det var rätt kul att sniffa på de små. Vita tiken sprang efter Texas ett par gånger, hon är rätt så katig ;)
Röda tiken var väldigt intresserad av torkvindan och spendarade större delen av tiden där.
Rosa tiken satte sig under ett träd och såg söt ut och Njorton sprang runt och letade efter saker att tugga på :P
Efter en liten stund när vi var ute så kom David hem från jobbet så han kom bort för att vara med när valparna var ute =)
Vit tik


Full fart!


Stöld av kameraväska


Jag ska nog allt tassa på dig!


Texas och den nya bollen som han fick idag


Skutt och lek


Röd tik


Sniffa påsklilja


Njorton försöker dra upp den här?


Rosa tik


Kan tillägga att Tindra försökte flytta på valparna när de kom för långt iväg men de misstyckte till att hon skulle bära på dem och då vågade hon inte.

Har massor med bilder men tror det får räcka såhär =)

Vi köpte en grind till idag så imorrn ska valparna få flytta ut i köket tänkte vi. Det märks att de är trötta på valplådan nu.

Besök av nästa valpköpare

Idag var valpköparna från Ronneby här för att hälsa på. Det är ett äldre par som bor på en stor gård som ska ha den tiken som är kvar. Allt verkade jättebra och jag tror valpisen kommer bli väldigt lycklig där.
Troligen blir det den röda tiken som får flytat till dem då jag velar mest mellan rosa och vit och de från Kristianstad verkade också mest inne på rosa eller vit.


Tindra 4,5 v

Här är en bild på Tindra när hon var 4,5 v från Swedsam's hemsida.

http://www.swedsams.se/Tindra.jpg

Jag tycker den rosa tiken är väldigt lik Tindra som liten.

Här kommer en till när hon har hittat en leksak, också tagen av Christina på Swedsam's. Fast jag tror hon är 6,5 v på den här bilden.

http://www.swedsams.se/tindra6,5.jpg

Valpbilder dag 33

Nu kommer de nya bilderna som jag lovade.

Hanen:


Vit tik:


Rosa tik:


Röd tik:


De är så stora nu, börjar nästan gå lite fort..tycker de kan vara såhär små och ulliga ett tag nu, vill inte alls släppa ifrån mig dem redan om 3 veckor!!

Annons i tidningen

Idag finns det annons på valparna i BLT, Sydöstran och ett par tidningar i Småland.
Det ringde en väldigt trevlig kvinna från Ronneby och var intresserad av en tik. Hon hade haft en förut som blev 12 år och hade fastnat för samojederna underbara temperament. Ja vem gör inte det =)
Så de ska återkomma imorrn om när de kommer hit för att titta på valparna.

Bara lilla Njorton kvar nu då. Han är helt underbar, ibland funderar jag nästan på att behålla honom sjävl istället för en tik ;) Han är helt kolugn, tar man upp honom i knät så ligger han still och njuter av att bli klappad. Väldigt tystlåten är han men leker bra med de andra och med renen. Och fortfarande kullens matvrak!

Har fortfarande inte lyckats bestämam mig för vilken tik jag vill behålla. De är alla så söta.

Ska försöka lägga in lite nya bilder på dem senare i eftermiddag.

Valparnas första måltid

Idag var det dags för valparna att smaka hundmat för första gången. Vi blötte upp Starter till dem och gav dem det när det var mjukt nog. Njorton fattade galoppen direkt och ställde sig med ena tassen i skålen och började glufsa i sig. Så nu är han officiellt kullens matvrak.
Tjejerna började med att spegla sig i matskålen och slickade på kanten. Men till slut så förstod alla att det var nåt gott däri och åt på bra alla fyra.

Efteråt fick de lite vatten och det tyckte de var väldigt skoj. Alla drack lite och kände även på vattnet med tassarna.
Trots detta så skulle de ha efterrätt när Tindra kom in i lådan för att se vad som hände...

Jag har väldigt svårt för att bestämma mig för vilken jag ska behålla. Så om någon duktig person (läs uppfödare eller liknande) läser min blogg och har någon liten aning om vilken tik som blir mest lovande för utställning och avel så hojta gärna till ;)

Namnen är på G nu jag lovar...men även det är väldigt svårt. Har två av namnen klara men fortfarande två tikar som vi inte riktigt bestämt oss för namn på.

Bilder på valparna dag 27

Tiden går väldigt fort nu känns det som. Och nu är det flera dagar sen jag la ut bilder på småttingarna, så nu har jag gått lös rejält med kameran.

Hanen:


Vit tik:


Rosa tik:


Röd tik:


Hanen, "Njorton", inledde en handdukskupp under fotograferingen, han tyckte det skulle ligga nånannanstans...


Sånt blir man förståss snabbt trött av...


En bild till på vackra Njorton


Röda tiken vill hemskt gärna klättra ut ur valplådan nu...


Busbild


Rosa tik


MatdagsDet blev riktigt många bilder idag, så det här är bara några av dem =)Besök av valpköpare

Idag var familjen Wilhelmsson från Kristianstad här. Det är de som har tingat en tik. De och deras tre döttrar blev väldigt förtjusta i valparna och det gullades och gosades massor! Valparna skötte sig idealiskt och var så gulliga och söta som bara valpar kan vara.
Tindra tyckte det var jättekul med besök och det var ju många att bli klappad av! Hon var inte sen att tigga sockerkaka när vi fikade heller.
De hade även med sig sin samojedtik Heidi från Hattmyrans som är 11 år gammal. En väldigt söt och gosigt hund. Hon fick vara i köket, på andra sidsn grinden och var lite smått missnöjd med det, hon ville också vart med vid fikat. Men Tindra och hon hälsade när de kom och sniffade på varandra och det gick jättebra.

Allting kändes jättebra och jag är helt säker på att den valp familjen väljer kommer att få det jättebra hemma hos dem!

Mjölktänder

Märkte häromdan att valparnas tänder höll på att växa ut. Man kunde se dem under tandköttet. Iad gnär jag avmaskade dem såg jag att de har börjat sticka ut. Stackars Tindra säger jag bara =)

Avmaskning

Nu har vi börjat avmaskningen på de små. Vi missade det både innan parning och under tiden hon var dräktig och då ska man göra det vid 3 veckor om man ger Axilur.
Så vi köpte Axilur MIxtur som är flytande och mer anpassat för mså doser, som ju valpar ska ha. Kan säga att det var INTE uppskattat ;P Spott och fy sa de. Skakade på huvudet och försökte spotta ut det, haha, stackarna.
Tindra, Texas och katten fick också påbörja en kur idag. Surast över denna procedur var katten. överlägset. Att det är svårt att få i katter tabletter visste jag, men SÅHÄR svårt har jag aldrig varit med om. Mina katter som bor hos mina föräldrar har jag bara kunnat lägga på rygg i knät och slänga ner en tablett i halsen och vänta tilsl de svalt. Det tog lång tid men de låg still iaf.
Janus tycker för det första inte alls om att ligga på rygg så bara där startade ju hans misstycke. När han sen fick en tablett nerslängd i halsen, då blev han arg. Tobbe fick komam och hålla i hans bakdel så han skulle ligga still. Han svalde annars väldigt snabbt som tur var. Men efteråt sprang han iväg med en min som att jag utsatt honom för den största kränkningen någonsin....nåja, bara två dagar kvar.

Videoklipp på valparna dag 23

De är så söta de små så jag filmade dem lite nyss för att kunna dela med mig av deras söthet ;)


Snönamnförslag!

Idag har valparna återigen blivit beundrade av både Åse, hasse och Mamma o pappa. Känns som att det är folk här väldigt ofta just nu =) Men det är trevligt och bra för valparna att få träffa så mycket folk som möjligt nu från vecka tre så att de får social kontakt.

Det är runt 30 personer som läser min blogg varje dag, så jag tänkte att ni kunde komam med lite förslag till vad valparna ska heta. För er som inte vet så finns det en knapp under varje inlägg där det står "kommentar". Tryck där och skriv era förslag. Gärna då på snötema som jag tänkt mig. Hade tänkt att namnen ska vara på engelska.

Tindra och jag kom precis in från en liten kvällrunda. Känns som att hon har fått sämre kondis nu sen hon blev dräktig (och jag med för den delen =S ), så det får vi jobba på.

Valparna dag 19

Här kommer bilderna som jag lovade, klockan är visserligen efter tolv nu men vi säger att det är lördag ändå =)
Idag var först Robin och Hasse här och tittade på valparna, då låg de och sov.
Sen kom Marcus hit och hälsade på och klappade de små. Han tyckte de var otroligt mjuka.
Ikväll piggnade valparna på och jag har suttit och busat med dem en stund, de har blivit riktigt duktiga på att busa både med mig och med varandra! De är även ganska duktiga på att gå nu och över mycket när de är vakna och pigga. Det går fortfarande väldigt vingligt men de försöker iaf!

Lila hane


Vit tik


Rosa tik


Röd tik


Jag tycker det är mycket lättare att se skilnad på dem i ansiktet nu, vad tycker ni? Njorton och den rosa tiken är ganska lika. Den vita tiken har väldigt mycket fluff på huvudet, och den röda tiken ganska kort fluff på huvudet.

SnowStorm

Blir ett ganska sent inlägg det här. Skulle egentligen tagit nya kort på valparna idag men tiden har inte riktigt räckt till.
Kom precis hem från jobbet på Statt Nattklubb i Karlskrona. De hade 30+ kväll ikväll och bandet SnowStorm var där och hade en spelning. Ja ni vet de som gjorde Sommarnatt. Det var kul att få höra den live och det var bra ös i deras andra låtar också.
Tyvärr var det inte så mycket folk där ikväll.Ja det är andra gången de kör med 30+ så det blir nog bättre. Men jag hade alltså ganska så lite att göra.
Men när jag satt där och lyssnade på SnowStorm så kom jag på att jag kanske skulle ha snötema på mina valpar. Eller vintertema. Ja, varför inte kalla Njorton för Snowstorm i stamtavlan?Tycker det vore väldigt gulligt på honom! Har även några namnförslag till tjejerna också, men måste sova på det här känner jag och ta en riktig funderare imorrn. Men det skulle kännas bra med en snö-kull faktiskt.

Efteråt hängde bandet i baren till stängning och gittarristen kom fram o pratade lite med mig för han tyckte synd om mig som satt utan nåt att göra =) Tyvärr hade de alla pengarna uppe på sina rum så de kunde inte spela. Sångaren frågade om han kunde spela för en handduk han haft att torka sig i ansiktet med hela kvällen, hmm.

Så, tack SnowStorm för inspirationen till valparna!

När jag kom hem började röda tiken skrika så har suttit och gosat med henne en stund nu. Även med Njorton lite, de andra två sover. Gos hjälper numera mot röda tikens skrik.

"Njorton"

Ja, vi kallar lille hanvalpen för Njorton så länge, var Angelika som kom på det, hon sa Norton Jr och kom på att det blev ju Njorton =) Hur som helst så ville jag komma till att han är ledig igen.
Har lite funderingar på om jag skulle sätta ut honom på foder hos någon jag känner, men jag vet inte...han är iaf än så länge till salu.

Robert och Marie var här innan för att hämta sin bil. Robert har haft den i vårt garage under vintern och hämtade nu ut den för att sälja den. Så de hälsade på vaparna när de var här och tyckte såkart att de var hemskt söta nu när de öppnat ögonen.

Dålig mage

Tindra är dålig i magen idag av någon anledning. Fisdimman ligger tät i hela huset och det är ganska outhärdligt.
Tobbe jag och Texas var utomhus några timmar i eftermiddag för att kunna andas. Hoppas det går över snart!!

Valparna har sovit mycket idag och varit tysta och lugna. Annat var det igårkväll då det skreks för fulla muggar.

Igår var Åse här igen och hälsade på och hade Sandra med sig den här gången. De hade utvecklats ganska mycket på bada ett par dagar sedan hon var här sist. Nu har de ju som sagt öppnat ögonen och försöker gå =)

RSS 2.0