Utställningsdebut- succé

Ja idag var det dags. Klockan 7 i morse gav jag mig iväg mot Öland tillsammans med min kompis Carina. Hon hade med sig sin schäfervalp på 8 månader, Mannos DCI Barnaby.
Vi såg fram emot en solig skön dag.
Ja dagen började soligt och Carina och hennes valp var nr 8 i ringen. Det vara bara två ringar och vi var båda i samma.
Eftersom han var ensam schäfervalp så knep han lätt 1:a pris, HP och BIR. Ja hade han inte varit fin så hade han såklart inte fått det även om han var själv, så det var ju jättekul.
Jag var nr 31 så sen följde en väntan på nån- några timmar. Det fina vädret försvann och byttes ut mot moln och en extrem blåst. Vi fick lägga tunga saker på hundarnas filt så den skulle ligga kvar.

Så var det vår tur, också hon var ensam samojedvalp. Fram till domaren, Susanne Thunström. Lovis viftade på svansen och när hon blev bemött med ett "heeeej" så hoppade hon upp i domarens knä och var så ivrig som bara en Lovis kan vara. Domaren älskade henne och gosade och kramade henne. "Nu kommer hon nog inte ta ett enda riktigt steg" skämtade jag. "Det behöver man inte kunna när man är så liten" sa hon. Och så sprang vi runt ringen. Ja, jag gick väl fort för att vara ärligt och det gick faktiskt jättebra. Hon skötte isg mycket bättre i stegen- tyckte jag fårn min synvinkel- än vad Tindra nåsin gjort. Hon stod också bra för bedömningen, fick ju trixa lite mellanåt för att ställa henne fint igen men det gick bra och även hon tog 1:a pris, HP och BIR!! Jag var jätteglad. På kritiklappen stod det skrivet:

" 4 mån. feminin tik. Vackret huvud o uttryck. Välansatta öron. Vällagd skuldra och överarm, tillräckligt djup bröstkorg för ålder. Välvinklat bakställ, rör sig bra. Bra steg, mycket trevligt temperament, bra valppäls."

Så därefter följde en ganska lång men trevlig väntan till eftermiddagens BIS. Med väntan blev det även sämre och kallare väder och när BIS-en drog igång så hördes allt närmande muller.

Vi var ca 17 valpar som tävlade i BIS valp 4-6 månader. Det gick även där jättebra för henne att röra sig i ringen trots andra hundar framför och bakom henne. Då var hon dock tröttare och hade sovit innan det var dags för nya tag.
Efter vi sprungit ett varv och domaren tittat en stund så tackade hon av alla utom fem. Hon bad oss kliva in i ringen.
Efter det kollade hon lite till och vi fick springa fram och tillbaka igen.  Var ju redan då jätteglad att jag skulel ta placering i BIS:en. Femteplaceringen ropades upp, det var inte vi. Fjärdeplaceringen ropades upp, inte heller vi. Utan på nästa, tredje placering kom Lovis!!! BIS 3:a på första utställningen, inte illa för en liten icke ringtränad valp vill jag säga :)

Carinas hane gick i BIS valp 6-9 månader. Tyvärr tackades han av och kom inte bland de fem bästa. Vi packade ihop våra saker illa kvickt och skyndade oss till bilen. Precis när allt var inpackat så började det regna. Vilken tur vi hade! När vi kommit en bit öppnade himlen sig och det regnade osm aldrig förr tillsammans med värsta åskovädret. Var kö i 30 km/h hela vägen 2,5 mil till Ölandsbron. Där lättade både vädret och trafiken och vi styrde mot ett regnfritt Kalmar och åt middag på Burger King!

Nu är Lovis mycket trött och tar igen sig efter en väldigt händelserik dag.
Utställningsbadad

Nu har jag badat Lovis inför utställningspremiären på lördag. Hon var väldigt duktig faktiskt så jag antar att övningarna som liten valp hjälpte. Stod stille i duschen tålmodigt. Försökte fly nån gång men då hejdade jag henne bara så gjorde inte mer motstånd.
Efteråt gnussade hon överlyckligt i handduken. La en ny handduk i hallen på golvet och tog fram hårfönen. Det gick hon inte med på utan sprang misstänksamt på behörigt avstånd....framkrypandes på handduken kom däremot ett fluff av större modell. Trots att hon inte badat så tiggde Tindra om att bli fönad.  Så där satt jag i hallen i säkert 10 minuter och fönade Tindra istället medan Lovis sprang omkring och lekte med katten som nu ligger smått irriterad på akvariet, i säkerhet.

Nåja hon verkar ha självtorkat bra redan av allt springande. Får bli en borstning och kloklippning ikväll när hon är torrare.

Lovis 3,5 mån

Tobbe tog lite bilder när jag tränade med henne, hon var lite distraherad för det går kor på andra sidan vägen och de var väldigt nära ikväll så hon hörde hur det knakade hela tiden, men gick bra ändå :)

Är hon söt? =)

Första riktiga badet

Ja badat har hon ju gjort förut, Lovis, i form av att hon har blivit duschad. Men idag var det dags för det första riktiga badet. Vi fick nog av värmen och åkte och köpte en pool på ca 4500 l. Har bara hunnit fylla den en bit, vill inte råka tömma brunnen och sen tar det fruktansvärt lång tid att fylla den. Jag tog på mig bikini och satte mig i poolen för att sola iaf och  Tobbe tog ut Lovis och lyfte i henne i poolen, täckte hennes tassar och lite till. Hon tyckte det var jättekul att skutta runt där och leka och hon högg efter vattnet, hehe. Är alltså inget klor eller nånting i poolen än utan bara vatten ur kranen.

Igår målade vi trädgårdsmöblerna i värmen, tog nästan hela dan, då var alla tre hundarna med oss ute och lekte. Tindra och Lovis smet runt knuten och grävde en grop. De hann en bit innan vi kom på dem.
Sen igårkväll hade vi extrainsatt valpkurs, med anledning av att jag och ett annat par inte kan nu på söndag så tog han en extra kurs med oss så vi inte skulle missa nåt. Var ju väldigt varmt så vi tog det lugnt och även då fick Lovis plaska lite i en plastbåt de hade på planen. Men hon var jätteduktig, riktigt bra på kontaktövningar och otroligt nog så är hon bra på att gå i koppel. Motionerar henen inte alls, jag tycker inte man ska det med så små valpar. Hon springer fruktansvärt mycket ändå när hon är ute på vår stora tomt med de vuxna vilddjuren. Så koppelpromenader övar vi inte så mycket på. Tindra var hemsk i koppel när hon var liten trots att vi då bodde i lägenhet, så det här var verkligen oväntat.
Han sa det såg ut som att vi tränade mycket kontakt osv hemma, så det var ju kul att höra, för vi tränar nog inte mer än andra, men hon verkar tycka det är kul att lära sig och hon snappar nog upp en del av de stora me.

Fick ett mail idag från en tjej som verkade jättetrevlig som ville ha en Tindravalp i framtiden, en tik. Fick ju tyvärr meddela henne att det inte kommer bli fler Tindravalpar och hänvisade henne vidare till Tindras syster Stella, som ska bli parad i slutet av sommaren.

2 veckor kvar till första utställningen nu, lite nervöst!!
Ska gå ut och göra lite träning med henne nu när det svalnat, ska se om jag kan ta ett kort på henne också :)

RSS 2.0