Grillkväll

I lördags var vi hos Tobbes mamma och grillade. Jag tog med mig Lovis ensam för att träna henne. Vi tog Tobbes bil dit så hon fick sitta i mitt knä så då var det plötsligt mycket roligare att åka bil, suck. Det blåste väldigt mycket så vi skulle sitta inne och äta men medan vi väntade på att maten skulle bli klar så var vi ute och då fick hon springa lös i deras trädgård. Hon var jätteduktig och höll sig kring oss hela tiden.
Hon var även väldigt duktig inomhus sen, trots att hon aldrig vart där förut. Det blev ingen pöl på golvet och inget blev söndertuggat ;) Fast hon försökte smaka på stolarna ett par gånger. Sen låg hon och sov medan vi spelade UNO.

Vi har tränat mer på "sitt" och det går riktigt bra. Igår lyckades hon lätt utan godis också.

Har blivit uppringt två gånger ang valpkursen nu men inte hunnit svara. Har ringt tillbaka men då svarade inte han. Får försöka ringa idag igen, den kanske börjar snart då.

Har äntligen börjat motionera Tindra ordentligt igen efter valparna. 2 km/dag går vi nu. Tänkte fortsätta med det ett tag innan vi ökar till 4 km/dag igen.
Hade gärna velat ställa ut henen igen i slutet av sommaren/början av hösten. Men än så länge verkar inte pälsen vilja växa ut igen. Jag klippte byxorna på henne innan valpningen och ja, de är fortfarande lika fula ;P På magen har hon börjat få päls, men väldigt glest och kort.

Kollade efter inofficiella utställningar i förra Hundsport och såg att det är en på Öland lör 18 juli, tänkte att Lovis ska göra utställningsdebut där. Sen är det en i Karlshamn, nära och bra, sön 16 augusti. Det är så jobbigt bara när det inte står om valpen får vara 4 mån eller om det är 6 mån som gäller.

Kommentarer
Postat av: Dvärghundspossen

Du får väl smeta in henne med Regain... ;-)

Postat av: Christina

Du kan räkna med 5-6 månader innan Tindra är i utställningsskick igen.

De tappar i princip all päls efter valparna innan det börjar växa på ordentligt igen.

Och så får du öka på motionen betydligt mer än till 4 km/dag.

Det är alldeles på tok för lite för en vuxen samojed. Runt 10-15 km per dag är en mera lagom ranson.

Så sätt full fart på henne nu så slipper du nog övervikten på henne också som du dragits med under flera år. Börja förslagsvis med att cykla de 4 km i långsam takt 1 gång per dag, gå sedan samma väglängd en gång till per dag, sen kan du öka på farten och distansen efter hand.

Lycka till!

2009-06-11 @ 07:39:06
URL: http://www.swedsams.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0