Planerad parning

Den här bloggen är till för att följa min samojedtik under hennes första valpkull. Hennes stamtavlenamn är Swedsam's Xena the Warrior Princess men vi kallar henne Tindra. Hon kom till oss 2:a januari 2005 efter en lång längtan. Vi har ställt ut henne en hel del, resultaten kan ses på www.skk.se. Nu närmar hon sig 4 år och ska hon ha valpar så ska det vara nu.

Om mig:
Jag heter Marina Larsson och bor i Fågelmara utanför Karlskrona tillsammans med min fästman Tobias Johansson. Jag är 22 år och jobbar på Cherry Casino. Förutom Tindra så bor det lite andra djur hos oss. Schäferhanen Mannos Texas är bara 2 månader yngre än Tindra och de har växt upp ihop hos oss.
Vi har Måntassen's Chinchilla uppfödning ihop, vi startade med chinchillor 2004. Det bor även två illrar hos oss, Musimon och Liten heter de. Vi har också 4 flygpyngekorrar, 2 små daggeckos och ett akvarium :)
Mitt stora intresse är alltså djur!

Valpar vill jag ha allra mest för att jag vill spara en tik efter Tindra så jag inte tappar bort hennes underbara linjer.

Om Tindra:
Jag tycker förstås att hon är den underbaraste tiken i världen! Hon har ett underbart temperament, hon är alltid glad och snäll. Väldigt tillgiven, älskar att gosa. Hennes favoritleksak är en röd ren som skramlar och piper, hon har avverkat 3 st sedan vi fick hem henne, Texas har bitit huvudet av dem. De brukar hålla lite mer än ett år. Men det är den enda leksak hon vill leka med så jag köper henne en ny varje jul.
Hon ligger gärna i soffan och kollar på tv med oss om kvällarna. Matgalen är hon, hon tigger ganska mycket, jag har skämt bort henne. Men numera så får hon nästan aldrig något annat än sin egen mat och hundgodis när vi tränar. Nån liten godsak kan hon få smaka ibland. Men glömmer man något framme på bordet så är det kört, det slukar hon direkt vad det än är.
Hon älskar att åka bil, hon skäller av förväntan så fort man kommer ner i 50 km/h eller lägre, vilket är väldigt irriterande många gånger men har visat sig för oss vara omöjligt att plocka bort. Antiskallhalsband som sprutar vatten när hon skäller hjälper lite, men inte helt.
Hon älskar utställningar, hon förstår direkt vad som gäller när vi börjar förberedelserna och oftast är hon väldigt duktig i ringen, hon har blivit allt bättre.
Hon och jag testade en agilitykurs nu i vår och det gick ganska bra, kul hade vi iaf så om det blir någon försättning så kommer vi haka på. Vi har köpt lite hinder på rusta så vi smygtränar i trädgården ibland.
Vi går långpromenad på 4,2 km varje dag, det älskar hon, mest för att det är en fårhage på ett ställe vid vägen och hon är störtkär i fåren av någon anledning, hon blir superglad när hon ser dem. Med oss på rundan är Tobias och Texas samt Tobbes bror David med hans eurasierhane Hero som är 7 månader. Hero bor just nu hos oss dagtid när David jobbar.
Mitt största problem med Tindra är at tdet är svårt att ha henne lös, hon har flera gånger sprungit iväg till grannarna, det verkar dock ha blivit bättre sedan vi gick agilitykursen (då hade jag henne lös på planen hela tiden) för sen dess har hon inte visat intresse av att springa iväg.

Ja det var lite om hur Tindra är och den här bloggen ska alltså följa henne genom allt som kommer hända tills dess att valparna har flyttat. Vi får väl vara lite optimistiska och hoppas att parningen och allt annat går bra iaf :)
Hon kommer löpa i december och det är då vi tänkt para henne. Givetvis lär hon vara i höglöp på julafton, vore typiskt men vad gör man! Jag håller på att leta hane till henen nu och har nog bestämt mig för vilken jag skulle vilja ha så jag ska ta o skicka ett mail till hans matte nu tror jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0